Από τον Harry Potter στο… Game of Thrones

Οι ηθοποιοί που έπαιξαν και στα δύο επιτυχημένα πρότζεκτ

Είναι εξαιρετικά σημαντικό και όμορφο για ένα ηθοποιό να εμπλέκεται σε σειρές και ταινίες όπως ο Harry Potter και το Game οf Thrones μιας κι εκτός από δυνατό βιογραφικό, σίγουρα θα έχει ένα σωρό ιστορίες να πει από τα γυρίσματα. Φαντάσου λοιπόν πόσο τυχερός είναι κάποιος που έχει συμμετάσχει και στις δυο παραγωγές. Πριν βιαστείς να πεις πως δεν υπάρχει κανένας τέτοιος ηθοποιός, σκέψου το λίγο καλύτερα. Ορίστε 13 ηθοποιοί που εμφανίστηκαν και στα 2 franchise.

Michelle Fairley: H αγαπημένη μας Catelyn Stark έχει παίξει την μητέρα της Ερμιόνης στο πρώτο μέρος του Harry Potter and the deathly hallows

got hp 01

got hp 02

Natalia Tena: Την γνωρίσαμε ως Tonks στην πέμπτη ταινία του Harry Potter (Order of the phoenix), ενώ αργότερα μας συστήθηκε ξανά ως Osha στο Got. Δυστυχώς και στους δυο ρόλους κατέληξε νεκρή.

tonks

osha

David Bradley: Μετά τον τυπολάτρη αχώνευτο επιστάτη Argus Filch τον είδαμε στον ρόλο του Walder Frey έναν ρόλο τον οποίο οι θεατές του Game of Thrones θα μισούμε για πάντα.

db

db 02

Ciarán Hinds: Από τον ρόλο του Aberforth Dumbledore, σε εκείνον του Mance Rayder. Καθόλου άσχημα Ciarán.

ab 01

ab 02

Freddie Stroma: Τον είδαμε στην ταινία του Harry Potter and the half blood prince ως Cormac McLaggen να ενοχλεί την Ερμιόνη, ενώ στο Game of Thrones έπαιξε τον αδερφό του Sam Tarly Dickon.

dickon

dickon 02

Julian Glover: Ήταν η φωνή της αράχνης Aragog, στο Harry Potter and the Chamber of Secrets, αν και όλοι θυμόμαστε το πρόσωπο του από τον ρόλο του Maester Pycelle στο Game of thrones.

aragog 01

aragog 02

Ian Whyte: Λόγω του ύψους του 2,16 μέτρα έχει βοηθήσει στη δημιουργία πολλών ρόλων γιγάντων (δανείζοντας το σώμα του) όπως της μαντάμ Olympe Maxime στον τέταρτο Harry Potter αλλά και white walkers, γίγαντες και το βουνό στο 2o κύκλο του Game of Thrones.

madame maximee

madame maximee 02

Nicholas Blane: Η εμφάνιση του στο Harry Potter and the order of the phoenix ως ένας απλός εργαζόμενος στο υπουργείο Μαγείας, μάλλον δεν έχει μείνει στην μνήμη σου, ωστόσο σίγουρα τον θυμάσαι σαν Spice King στο Game of thrones.

hp ypourgeio

hp ypourgeio 02

Bronson Webb: Οι δεύτεροι ρόλοι είναι εξίσου σημαντικοί. Μετά την εμφάνισή του στο Prisoner of Azkaban, σαν ένας από τους φίλους του Malfoy, o Webb έπαιξε έναν από τους άντρες της νυχτερινής φρουράς που εκτέλεσε ο Ned Stark στην αρχή της σειράς ως λιποτάκτη.

hp malfoy 01

hp malfoy 02

Ralph Ineson: Tο ρόλο του Amycus Carrow στο Harry Potter and the deathly hallows δεν τον λες κι από τους αγαπημένους μας. Το θέμα είναι πως στο Game of Thrones o Ralph έπαιξε τον ρόλο του Dagmer Cleftjaw έναν απο τους άντρες που πρόδωσαν τον Theon στο Winterfell.  Δεν τους λες και πολύ αγαπητούς ρόλους γενικά.

carrow

carrow 02

Edward Pole: Σίγουρα δεν τον θυμάσαι έτσι; Έπαιξε τον κύριο Borgin, ιδιοκτήτη του Borgin και Burkes σε μια από τις πρόσθετες σκηνές του Chamber of secrets, ενώ στο Game of Thrones έκανε έναν επαναστάτη που εμφανίστηκε στον δεύτερο κύκλο.

cos 01

cos 02

Sally Mortemore: Στο Harry Potter and the chamber of secrets, έπαιξε τον ρόλο της Irma Pince της βιβλιοθηκαρίου του Hogwarts. Στο Game of thrones, εμφανίστηκε ως μια από τις γυναίκες του Bravos στον έκτο κύκλο.

vivliothikarios hp 01

vivliothikarios hp 02

Daniel Tuite: O Lothar Frey του Game of Thrones, έκανε το περασματάκι του και από το πρώτο μέρος του Harry potter and the deathly hallows στο υπουργείο Μαγείας

ypourgeio mageias 01

 

Σχετικά άρθρα