Αποφυλακίστηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη παιδεραστής

Είχε συλληφθεί στο Ρέθυμνο για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων

Αποφυλακίστηκε ο Κρητικός γυμναστής και πρώην προπονητής μπάσκετ, Νίκος Σειραγάκης, κατηγορούμενος για την υπόθεση παιδεραστίας η οποία και είχε συγκλονίσει το Ρέθυμνο τον Δεκέμβριο του 2011, οπότε και συνελήφθη.

Όπως γράφει το neakriti, έχοντας εκτίσει τα 2/5 της συνολικής ποινής, στις 22 Απριλίου πήρε αποφυλακιστήριο από τις φυλακές των Γρεβενών.

Ο ίδιος πλέον έχει ως μόνιμο τόπο κατοικίας την Θεσσαλονίκη, από όπου δεν του επιτρέπεται να μετακινηθεί, πόσο μάλλον να βρεθεί στο Ρέθυμνο, σύμφωνα και με τους περιοριστικούς όρους ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται και κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε πραγματική ποινή κάθειρξης 401 ετών, κατά συγχώνευση 220 που του επιβλήθηκαν πρωτόδικα.

Μία ποινή που σε πρώτη φάση φαινόταν μαμούθ όμως στην πράξη η εκτιτέα ποινή κάθειρξης ήταν τα 25 χρόνια απο τα οποία μόλις συμπλήρωσε τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έτη έκτισης, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκιση.

Σύμφωνα με το cretalive, έχοντας παραμείνει έγκλειστος στις φυλακές της Τρίπολης αρχικά και ακολούθως στην φυλακή των Γρεβενών, ο Σειραγάκης, σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του τελευταίου σωφρονιστικού ιδρύματος, “είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του ιδρύματος”. Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα έμεινε έγκλειστος. Επομένως, η πρόταση του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ήταν υπέρ της αποφυλάκισης. Τελικά, και το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της οικείας εισαγγελίας αποφάσισε την αποφυλάκισή του.

Το χρονικό της σύλληψης

Μέχρι τη σύλληψή του, την 1η Δεκεμβρίου του 2011, ο 52χρονος Κρητικός ήταν γυμναστής σε δημοτικό σχολείο, αλλά και προπονητής σε ομάδα μπάσκετ, όπως αναφέρει το news247.gr.

Την 1η Δεκεμβρίου του 2011 είχε συλληφθεί στο Ρέθυμνο, επ΄ αυτοφώρω, για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων. Οι μέρες που ακολούθησαν αποκάλυψαν μία πολυετή δράση, που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί ανήλικοι να έχουν παραπλανηθεί από τον δράστη και να έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Συνολικά, τον Μάιο του 2013 είχε καταδικαστεί για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, σε βάρος 36 παιδιών.

Η Αστυνομία ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση μετά από διάσπαρτες πληροφορίες που ήθελαν τον Σειραγάκη να έχει αναπτύξει περίεργες σχέσεις με ορισμένα παιδιά. Τελικά, στις αρχές του φθινοπώρου του 2011 προέκυψαν νέα στοιχεία σε βάρος του πρώην προπονητή, έπειτα από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών του, μετά από σχετική άδεια της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής. Από το υλικό που συνελέγη τότε, οι Αρχές κατέληξαν να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη δράση του Σειραγάκη.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/apofilakistike-o-pederastis-nikos-siragakis—zi-sti-thessaloniki?fbclid=IwAR1vQ91nvrkJ56tuWOmjcHvmZ9TtkxP1KcwTYPwVtlvRYWMC4LiHUbM9nEk

Σχετικά άρθρα