Αποκάλυψη «βόμβα» του Γ. Βαρουφάκη

Τι έλεγε το 2014 για τον Γ. Στουρνάρα ο Αλ. Τσίπρας

Σε… βραχνά εξελίσσεται ο Γιάνης Βαρουφάκης για την κυβέρνηση παρότι έχει προ πολλού απομακρυνθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Το πάλαι ποτέ «asset» της κυβέρνησης συνεχίζει να αποκαλύπτει σημαντικές και άγνωστες πτυχές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον μηνών που προηγήθηκαν της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή τη φορά όχι με δηλώσεις ή συνεντεύξεις του αλλά μέσα από το βιβλίο του ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας ισχυρίζεται ότι ο Αλ. Τσίπρας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2014 αντέδρασε έντονα όταν ο ίδιος (σ.σ. Βαρουφάκης) του εξήγησε το πώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα -κατά την ερμηνεία του- θα έβαζε εμπόδια στην επερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν χρειαστεί, θα τον σύρω ουρλιάζοντας από την κεντρική τράπεζα» φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα πάντα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών.
Η αναφορά έγινε για τον Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως τονίζουν δημοσιεύματα της «Καθημερινής» και των «Νέων».

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω ως πρωθυπουργός είναι να απαιτήσω την παραίτησή του» φέρεται να είπε ο Αλ. Τσίπρας

Το επεισόδιο περιγράφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο βιβλίο του Adults in the Room (2017).

Στο επεισόδιο, σύμφωνα πάντοτε με τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Βαρουφάκης στο βιβλίο του, ήταν παρόντες οι Δραγασάκης, Σταθάκης, Τσακαλώτος και Παππάς και μάλιστα, ο τελευταίος πρότεινε «ακόμα πιο δραστικές λύσεις».

Ο Γ. Βαρουφάκης εξηγούσε στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ τη σημασία του να είναι έτοιμοι, σε περίπτωση που η ΕΚΤ έκλεινε τις τράπεζες, να απαντήσουν με κίνηση που θα μπορούσε -όπως γράφει- να διαλύσει την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι παρόντες έδειξαν ενθουσιασμό με τον μόνο που εμφανιζόταν επιφυλακτικός ήταν ο Γ. Δραγασάκης.

Σχετικά άρθρα