Αποκάλυψη: «Υπήρξε εξωγήινη ζωή στον Άρη»

Πρώην συνεργάτης της NASA «σπάει» την σιωπή του

Σε δημοσίευσή του στην βρετανική Daily Mail, ο πρώην ερευνητής της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος, Γκίλμπερτ Λέβιν, έκανε λόγο για ένδειξη εξωγήινης ζωής στον Άρη πριν από αρκετές δεκαετίες. Με χαρακτηριστικό τίτλο του κειμένου του, «είμαι πεπεισμένος ότι βρήκαμε στοιχεία ζωής στον Άρη το 1970», ο Λεβίν αναφέρει πως η ύπαρξη εξωγήινης ζωής ενισχύθηκε και από προγενέστερες ανακαλύψεις.

«Ποια είναι τα στοιχεία εναντίον της πιθανότητας ζωής στον Άρη; Το εκπληκτικό γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει κανένα. Επιπλέον, οι εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένοι επίγειοι μικροοργανισμοί θα μπορούσαν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν στον Άρη», γράφει ο Λέβιν.

Ο Λέβιν αναφέρεται σε ζευγάρι αποστολών το 1966, όταν η NASA έστειλε τα Viking Landers 1 και 2 στον Άρη, που ήταν το πρώτο ταξίδι στον «Κόκκινο Πλανήτη» και τονίζει ότι οι επιθεωρητές έλαβαν πολλά δείγματα από το έδαφος του Άρη σε μια προσπάθεια αναζήτησης για σημάδια βιολογικής ζωής.Ένα από τα τεστ περιελάμβανε συνδυασμό δειγμάτων από το έδαφος του Άρη με οργανικές ενώσεις και στη συνέχεια αναζητούσαν σημάδια διοξειδίου του άνθρακα.

«Οποιοσδήποτε μικροοργανισμός υπήρχε στο χώμα θα είχε μεταβολίσει την ένωση και θα είχε απελευθερώσει CO2» τονίζει ο Λέβιν.Τα τεστ τελικά έδωσαν τέσσερα θετικά αποτελέσματα. Παρά την αρχική επιτυχία, όμως, οι πειραματισμοί από τη NASA δεν είχαν αποτέλεσμα όταν οι ερευνητές έψαξαν για συγκεκριμένους μικροοργανισμούς.Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι δοκιμές «δεν παρείχαν σαφή στοιχεία για την παρουσία ζωντανών μικροοργανισμών στο έδαφος κοντά στις τοποθεσίες προσγείωσης».

Σχετικά άρθρα