Απολύσεις και «συμμαζέματα» σε Open και Ant1

πριν το τέλος του 2018

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν χαρακτηρίζεται από σκληρό ανταγωνισμό, με τα κανάλια να έχουν ρίξει στην αρένα τα δυνατά τους χαρτιά. Η επικράτηση στην κορυφή γίνεται δύσκολη υπόθεση και, όταν τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν επιτυγχάνονται, ο βωμός της τηλεθέασης απαιτεί θυσίες, απολύσεις και περικοπές.

Το Open, του οποίου το πρόγραμμα βγήκε στον αέρα στις 24 Οκτωβρίου και δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα ποσοστά τηλεθέασης, φαίνεται ότι θυμίζει καζάνι που βράζει. Οι ιθύνοντες έχουν προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις, με δύο από αυτές να γίνονται αντικείμενο συζήτησης. Νανά Παλαιτσάκη και Παναγιώτης Ραφαηλίδης αποτελούν παρελθόν από το σταθμό, με τη δημοσιογράφο να γράφει στα social media: «Στα 30 χρόνια δουλειάς στην τηλεόραση,  πήρα την πρώτη μου απόλυση από το OPEN BEYOND. Καλά Χριστούγεννα».

«Απολύθηκα από το Open… λόγω περικοπών. Αυτή είναι η κατάληξη μιας συνεργασίας που ξεκίνησε με υποσχέσεις, με σχέδια, με επαίνους στο πρόσωπό μου… Παρά το αρχικό σοκ, αναρωτήθηκα για το δικό μου μερίδιο ευθύνης. Κατέληξα στο συμπέρασμα πως φταίω αφού έδειξα εμπιστοσύνη ενώ δεν έπρεπε, μιας και ο δικός μου λόγος ήταν συμβόλαιο», έγραψε με τη σειρά του ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης ο οποίος βρισκόταν στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Ευτυχείτε».

Μέχρι τα τέλη του 2018 αναμένονται κι άλλες απολύσεις, ενώ υπάρχουν και οι περιπτώσεις μεγάλων περικοπών σε μισθούς δημοσιογράφων και αρχισυντακτών. Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, τα στελέχη του Open βάζουν στον πάγο μερικά από τα πολυσυζητημένα τους πρότζεκτ, όπως το «La Banda». Οι πληροφορίες θέλουν την εν λόγω εξέλιξη να σχετίζεται με το ότι δεν υπάρχουν πολλές συμμετοχές. «Δεν έχω ιδέα. Είναι ένα πολύ συγκεκριμένο concept. Είναι pop και μόνο, ζητάει μόνο άντρες και συγκεκριμένες ηλικίες. Σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων όπως η Ελλάδα πόσα αγόρια 14-24 τραγουδάνε pop; Οι συμμετοχές δε μπορεί να είναι οι ίδιες με αυτές που είναι σε άλλα παρόμοια show. Νομίζω ότι δεν έχει κοπεί κάτι απλά έχει μεταφερθεί», δήλωσε πρόσφατα η Ελένη Φουρέιρα, μία εκ των κριτών.

Εκπομπές & σειρές ρίχνουν αυλαία στον Ant1
Το 2018, σίγουρα, δεν ήταν η χρονιά του καναλιού του Αμαρουσίου. Ο σταθμός δεν έχει καταφέρει να βρει το μυστικό της επιτυχίας, με το πρώτο μισό της σεζόν να μην φέρνει τα επιθυμητά νούμερα. Οι ιθύνοντες, θέλοντας να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να δοκιμάσουν νέες συνταγές, αποφάσισαν να ολοκληρώσουν νωρίτερα τους κύκλους σειρών και εκπομπών.

Τόσο το «Beat Buzzer» του Γιώργου Μαυρίδη όσο και το «Ταίρι ξέρει» με τον Τόνι Σφήνο θα αποχαιρετίσουν τους τηλεθεατές, με τα στελέχη να είχαν αποφασίσει από τις αρχές της χρονιάς ότι τα εν λόγω φορμάτ θα βγουν στον αέρα με περιορισμένο αριθμό επεισοδίων και σε περίπτωση που πήγαιναν καλά, θα συνέχιζαν. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, οπότε και ρίχνουν αυλαία.

Την ίδια «τύχη» θα έχουν και κάποιες από τις σειρές του Ant1. «Έγκλημα και πάθος», «Κάνε γονείς να δεις καλό». Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν με πολλές προσδοκίες, δεν κατάφεραν να κερδίσουν τους τηλεθεατές με αποτέλεσμα να «τελειώνουν» χωρίς δεύτερο κύκλο επεισοδίων.

Τις επόμενες ημέρες, οι αντενικοί θα πρέπει να αποφασίσουν ποιες από τις σκέψεις και τις ιδέες που έχουν θα υλοποιήσουν το δεύτερο μισό της σεζόν, με τα περιθώρια για λάθη να στενεύουν.

Σχετικά άρθρα