Απόπειρα πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας στη Θεσσαλονίκη

Η πρώτη και μοναδική κατοικία μιας 6μελούς οικογένειας

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης βγαίνει σε πλειστηριασμό η πρώτη και μοναδική κατοικία μιας 6μελούς οικογένειας.

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που πλειστηριάζεται, Μιχάλης Π. απέστειλε επιστολή προς τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, δημοσιοποιώντας την ιστορία του. Τονίζει ότι είναι άπορος, με 85% πιστοποιημένη αναπηρία.

«Δεν έχω κανένα έσοδο, διότι ενώ κατέθεσα τα δικαιολογητικά και την αίτηση για κρίση από επιτροπή για χορήγηση ποσοστού αναπηρίας για συνταξιοδότηση το 2010, λόγω κατάργησης των επιτροπών και την δημιουργία των ΚΕΠΑ, μου επέστρεψαν με συστημένο τον φάκελό που είχα καταθέσει, ενημερώνοντάς με ότι πρέπει να ξεκινήσω τη διαδικασία αυτή από την αρχή στα ΚΕΠΑ. Τελικά, πέρασα από επιτροπή και πήρα την απόφαση στα τέλη του 2014.’ Ολα αυτά τα χρόνια που δεν εργαζόμουν το ταμείο μου, ο ΟΑΕΕ, με χρέωνε με εισφορές και τελικά δεν μου χορήγησαν σύνταξη, λόγω οφειλών!» αναφέρει και προσθέτει:

«Έχω μηδενικό εισόδημα, είμαι άπορος με βιβλιάριο απορίας του Δήμου μου, για να μπορώ να έχω τα στοιχειώδη φάρμακα που χρειάζομαι για να κρατηθώ στη ζωή».

Στην επιστολή του τονίζει επίσης ότι βρίσκεται «στη διαδικασία υπαγωγής στον νόμο 3869/2010 Κατσέλη, αλλά οι τράπεζες δεν μου χορηγούν τα απαραίτητα για την υπαγωγή στην προστασία του νόμου αντίγραφα δανειακών συμβάσεων»

Συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης απευθύνουν επείγον κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το Ειρηνοδικείο, με σκοπό να αποτραπεί ο πλειστηριασμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογη προσπάθεια πλειστηριασμού είχε γίνει και στις 20 Ιουλίου, αλλά εμποδίστηκε από τους συγκεντρωμένους.

Σχετικά άρθρα