27.6 C
Thessaloniki
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Απόστολος Λύτρας: Άφαντος από το βράδυ της Τρίτης (video)

Άφαντος από το βράδυ της Τρίτης παραμένει ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, μετά τη νέα μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η σύζυγος του Σοφία Πολυζωγόπουλου η οποία μέσω του δικηγόρου της ζητά αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στο κατηγορούμενο σύζυγό της με προσωρινή κράτηση.

Επιβαρύνει τη θέση του

Όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές στο ethnos.gr έχει γίνει έλεγχος τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο του καθώς και σε άλλα πιθανά σημεία που θα μπορούσε να βρίσκεται ο γνωστός ποινικολόγος χωρίς ωστόσο για την ώρα να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, με τη στάση του αυτή επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη θέση του.

Οι επόμενες κινήσεις

Η κ. Πολυζωγοπούλου φέρεται να ενεργοποίησε χθες βράδυ το κουμπί πανικού ενώ παράλληλα κατέθεσε μηνύσεις σε αστυνομικό τμήμα καταγγέλοντας τον σύζυγό της για παραβίαση των περιοριστικών όρων της υποχρεωτικής μετοίκησης και της απαγόρευσης προσέγγισης, αλλά και πρόσωπα του περιβάλλοντός του, για απειλή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράνομη βία. Έτσι δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να υπάρξουν εξελίξεις, ανεξάρτητα από την ήδη ανοιχτή ανάκριση για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του Απόστολου Λύτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορος της δικηγόρου, Θέμης Σοφός, θα μεταβεί σήμερα στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που χειρίζεται την υπόθεση, προκειμένου να την ενημερώσει για συμβάντα που καταγγέλλει η εντολέας του ότι έλαβαν χώρα χθες το βράδυ οπότε και η παθούσα φέρεται να ενεργοποίησε το panic button.

Ζητά προφυλάκιση η πλευρά της συζύγου

Η δικηγόρος ισχυρίζεται ότι πρόσωπα του περιβάλλοντος του κατηγορούμενου μετέβησαν στο σπίτι του ζευγαριού για να πάρουν προσωπικά αντικείμενα του κ. Λύτρα. Παράλληλα, κατήγγειλε στις διωκτικές Αρχές ότι ο κατηγορούμενος της έστειλε μηνύματα στο κινητό που θεωρούνται απειλητικά.

Ο κ. Σοφός φαίνεται ότι θα ζητήσει από τη δικαστική λειτουργό να αντικαταστήσει τους περιοριστικούς όρους με εντολή για προσωρινή κράτηση του ποινικολόγου, όπως ορίζει ο νόμος.

Η παθούσα φέρεται να έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, ακόμα ενός προσώπου από το οικογενειακό περιβάλλον του και ενός δικηγόρου, οι οποίοι, σύμφωνα με τη μηνύτρια, χθες το βράδυ, Τρίτη 18 Ιουνίου, πήγαν στο σπίτι για να πάρουν προσωπικά αντικείμενα του κατηγορούμενου. Η δικηγόρος, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδει σε αυτά τα πρόσωπα τα αδικήματα της παράνομης βίας, της εξύβρισης, της απειλής και της διατάραξης οικιακής ειρήνης, υποδεικνύοντας ως ηθικό αυτουργό τον Απόστολο Λύτρα. Παράλληλα, φέρεται να μήνυσε τον σύζυγό της για παραβίαση περιοριστικών όρων, καθώς δεν παρέδωσε, όπως υποχρεώνεται με εντολή της δικαστικής Αρχής, τα κλειδιά του σπιτιού τους αλλά και γιατί ο κατηγορούμενος φέρεται να της έστειλε μηνύματα στο κινητό.

Στην εισαγγελία η πρώην σύζυγός του

Και οι δύο μηνύσεις αναμένεται να διαβιβαστούν άμεσα στην Εισαγγελία, ενώ στην Ευελπίδων αναμένεται να βρεθεί η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα.

Η πλευρά του κατηγορούμενου ποινικολόγου φαίνεται να αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της κ. Πολυζωγοπούλου και να επισημαίνει πως εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων ο κ. Λύτρας, για να μη συναναστραφεί με τη σύζυγό του, έστειλε άλλους για να πάρουν προσωπικά αντικείμενά του. Τονίζει, δε, πως όλα έγιναν κατόπιν συνεννόησης.

Αναζητείται ο Λύτρας

Το θύμα ενημέρωσε ότι θέλει να υποβάλλει μήνυση και σε βάρος του Απόστολου Λύτρα, καθώς θεωρεί ότι με κάποια μηνύματα που έλαβε από τον κατηγορούμενο παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που του έχουν υποβληθεί.

Αυτή την ώρα η Αστυνομία αναζητά τον Απόστολο Λύτρα στο πλαίσιο του αυτοφώρου και αναμένεται να ακολουθηθεί η διαδικασία για παραβίαση περιοριστικών όρων. Ο ποινικολόγος δεν έχει δώσει σημεία ζωής από χθες το βράδυ. Οι αστυνομικοί πήγαν στη διεύθυνση που είχε δηλώσει, ωστόσο δεν βρέθηκε, ενώ δεν απαντά και στις τηλεφωνικές κλήσεις.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ποινικολόγος θα φτάσει σήμερα στο ΑΤ Παλλήνης προκειμένου να παραδοθεί στις Αρχές.

Το περιστατικό που προκάλεσε τη μήνυση

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου επεσήμανε στο OPEN ότι στο σπίτι του θύματος υπάρχει φύλαξη από την Αστυνομία μετά το περιστατικό ξυλοδαρμού, ενώ έχει δοθεί και η εφαρμογή του panic button.

Όπως εξήγησε, η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, το βράδυ της Τρίτης ένιωσε ότι απειλείται από κάποιους ανθρώπους από το περιβάλλον του δράστη (πρόκειται σύμφωνα με το ρεπορτάζ για την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα, ένα από τα παιδιά του και τον δικηγόρο τους), όταν αυτοί έφτασαν στην οικία της χωρίς αυτή να έχει ενημερωθεί. Τότε η γυναίκα ενεργοποίησε το panic button και ζήτησε να μεταφερθούν στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να υποβάλλει μηνύσεις σε βάρος τους. Σημείωσε δε ότι τα άτομα που έφτασαν στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου είχαν στην κατοχή τους τα κλειδιά της οικίας.

Η κ. Δημογλίδου σημείωσε ότι ένα από τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο σπίτι του θύματος, κρατείται από την Αστυνομία και θα ακολουθήσει αυτόφωρη διαδικασία, ενώ ο συνήγορος που συνόδευε το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει αφεθεί ελεύθερος με προφορική εντολή.

Πιθανή η προφυλάκιση Λύτρα

Στο OPEN μίλησε και ο συνήγορος της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, Θέμης Σοφός ο οποίος επανέλαβε ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που επέβαλε το δικαστήριο. Ανέφερε ότι δημιουργήθηκε ένα γκρουπ επικοινωνίας σε γνωστή πλατφόρμα στην οποία προστέθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου με αποτέλεσμα να λάβει μηνύματα και από τον κ. Λύτρα και από τους άλλους μετέχοντες.

Εξήγησε ότι οι τα άτομα έφτασαν στο σπίτι του θύματος με προτροπή του κ. Λύτρα και δεν συμμορφώθηκαν στις εντολές του αστυνομικού που φυλούσε το σπίτι και εισήλθαν στην αυλή με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Ο κ. Σοφός σημείωσε ότι η Σοφία Πολυζωγοπούλου είναι χτυπημένη και κακοποιημένη βάναυσα «με συμπεριφορά που μόνο ως ζωώδες ένστικτο μπορεί να χαρακτηριστεί».

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος, οι κινήσεις του Απόστολου Λύτρα αναμένεται να οδηγήσουν σε σύλληψη και αυτόφωρη διαδικασία, ενώ ανοίγει ο δρόμος και για την προφυλάκιση του δράστη.

Δίωξη σε βάρος της πρώην συζύγου του

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή και παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Μονομελές Δικαστήριο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έστειλε αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελία Εφετών για τις περαιτέρω ενέργειες της για τον μηνυόμενο δικηγόρο, συνεργάτη του κ. Λύτρα μετά την προσαγωγή του από τους αστυνομικούς, όπως και στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα προκειμένου να αποφανθεί εάν παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον κ .Λύτρα.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα