27.9 C
Thessaloniki
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Απόστολος Λύτρας: «Δεν θα έβαζα να απειλήσουν τη γυναίκα μου»

Οδηγείται ενώπιον του εισαγγελέα σήμερα, Πέμπτη (20/6), ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, μετά το ένταλμα σύλληψης για την άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της συζύγου του.

Αιτία είναι η κίνηση της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα και ενός δικηγόρου – συνεργάτη στο γραφείο τους να επισκεφθούν το σπίτι τους στο Γέρακα. Η δικαστική λειτουργός θεώρησε ότι υπήρξε παραβίαση των περιοριστικών όρων που είχαν οριστεί για τον Απόστολο Λύτρα, ιδίως αναφορικά με τον όρο της απαγόρευσης να πλησιάζει ή να απειλεί με οποιοδήποτε τρόπο το θύμα.

«Θα πληρώσω για το λάθος μου», είπε πριν παραδοθεί

Λίγο πριν εισέλθει στο ΑΤ, ο Απόστολος Λύτρας δήλωσε στην κάμερα του ΑΝΤ1, ότι «έχει κάνει λάθος» και πως «θα πληρώσει για το λάθος του».

Νωρίτερα σήμερα, οι δικαστικές Αρχές προχώρησαν στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης του δικηγόρου, μετά την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

«Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό»

Ο κ. Λύτρας, φτάνοντας στο τμήμα, δήλωσε εκ νέου μετανιωμένος για την πράξη του και ανέφερε ότι βρισκόταν σε σπίτι συγγενικού του προσώπου στα Βόρεια Προάστια.

Παράλληλα, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή με τη χθεσινοβραδινή επίσκεψη της κόρης του, της πρώην συζύγου του και του δικηγόρου του στο σπίτι που διαμένει πλέον η σύζυγός του, ενώ αναφέρει ότι δεν έστειλε κανένα απειλητικό μήνυμα.

«Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου, που έχει άριστες σχέσεις με τη σύζυγό μου, επειδή η αδερφή της έπρεπε να ταξιδέψει για Κύπρο. Είχαν ενημερώσει ότι θα περάσει να πάρει κάποια πράγματα. Δεν απάντησαν και λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε, δεν θεώρησε ότι θα γίνει τίποτα. Και με την πρώην σύζυγό μου διατηρούσε άριστη σχέση και με τον δικηγόρο έχουν σχέση για πάνω από δέκα χρονιά. Δεν υπάρχει απειλητικό μήνυμα. Από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή. Απλά έχω να πω ότι υπάρχουν 2-3 παιδιά. Από εκεί μετά δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, η ευθύνη είναι δική μου», είπε σε δημοσιογράφους.

«Της έριξε 30 μπουνιές» – Η αποκάλυψη του Σοφού για τον άγριο ξυλοδαρμό

Την αγριότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου κατά τον ξυλοδαρμός της από τον Απόστολο Λύτρα μέσα στο αυτοκίνητο το βράδυ της Κυριακής αποκάλυψε ο δικηγόρο της, Θέμης Σοφός.

«Οι 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο, στο πρόσωπό της όπου προσπαθούσε να καλύψεις με τα χέρια της με αποτέλεσμα να προκληθούν κατάγματα από τα γρονθοκοπήματα δεν συγχωρεί καμία επιχειρηματολογία. Ακούστηκε πράγματα που προσβάλλουν το γυναικείο φύλο και την κοινωνία μας».

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου, είπε ο Θέμης Σοφός, προσπαθεί να συνέλθει από τον βαρύτατο τραυματισμό, σωματικά και ψυχικά. «Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έχει συμβεί, προσβάλει όλο το νομικό κόσμο», τόνισε.

«Δεν υπήρξε συνεννόηση»

Όσο για το χτεσινό περιστατικό που οδήγησε την Σοφία Πολυζωγοπούλου σε δυο νέες μηνύσεις, μια κατά του συζύγου της και μία κατά της πρώην συζύγου του κ. Λύτρα, ο γνωστός δικηγόρος διέψευσε ότι υπήρξε συνεννόηση.

«Δεν υπήρξε συνεννόηση» ανάμεσα στη Σοφία Πολυζωγοπούλου και την πλευρά του Απόστολου Λύτρα να σταλεί κάποιος στο σπίτι τους για να πάρει τα πράγματά του. «Άλλωστε φαίνεται αυτό από τον αιφνιδιασμό της όταν άνοιξαν την πόρτα και κάλεσε αμέσως τις αστυνομικές αρχές», ανέφερε.

Η ενήλικη κόρη του Απόστολου Λύτρα μαζί με την πρώην σύζυγο του ποινικολόγου, μαζί με έναν δικηγόρο συνεργάτη του κατηγορούμενου, πήγαν στο σπίτι στο Γέρακα όπου μένει η Σοφία Πολυζωγοπούλου και παρά τη συμβουλή του αστυνομικού που ήταν εκεί, όπως είπε ο Θέμης Σοφός, μπήκαν στην αυλή. Τότε, προκλήθηκε μεγάλη ένταση, με φωνές και «προκάλεσε μια απειλητική ατμόσφαιρα για τη Σοφία, η οποία κάλεσε τις αστυνομικές αρχές».

«Είδαμε μια συμπεριφορά που δεν συνάδει με συμμόρφωση στους όρους. Και διερωτώμαι, έχει απαγορευτεί η μετοίκηση, εφόσον έχεις κλειδιά στα χέρια σου, γιατί δεν τα παραδίδεις; Εφόσον θέλεις να πάρεις πράγματα, τα οποία σου έχουν προσφερθεί, γιατί δεν καταθέτεις αίτημα για άδεια στην ανακρίτρια;», τόνισε στις δηλώσεις του ο Θέμης Σοφός.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα