Αράχωβα: Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να βρεθεί ο δολοφόνος του χάσκι

Τα νεότερα από τις έρευνες

Άρση απορρήτου των επικοινωνιών, νέες καταθέσεις, αλλά και μεταφορά της σορού του Όλιβερ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για ενδελεχή εξέταση είναι τα επόμενα βήματα των αρχών με σκοπό για να διαλευκανθεί η υπόθεση του βασανισμού του χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα.

Σημειώνεται ότι για τον εντοπισμό του κακοποιητή του άτυχου ζώου έχει μεταβεί στην περιοχή ειδικό κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Ειδικότερα και σύμφωνα με κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στην περιοχή έχει μεταβεί κλιμάκιο του ανθρωποκτονιών που έχει ήδη λάβει κατάθεση, από τον φίλο του ιδιοκτήτη του σκύλου, που φέρεται να έχει πετάξει τη σορό του Όλιβερ σε ένα χωράφι, μέσα σε μια τσάντα απορριμμάτων.

Παράλληλα θα προχωρήσουν σε άρση απορρήτου των επικοινωνιών, προκειμένου να διαπιστώσουν μέσω των κυψελών κινητής τηλεφωνίας, ποια άτομα βρίσκονταν στο σημείο που κακοποιήθηκε το χάσκι, το επίμαχο διάστημα.

Πάντως στο Twitter, τρεντάρει το χάσταγκ #Αράχωβα, με τους χρήστες να προτρέπουν τους κατοίκους να μιλήσουν, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για μποϊκοτάζ μέχρι να βρεθούν οι βασανιστές – δολοφόνοι του Όλιβερ.

«Πάθαμε σοκ σαν κοινωνία, να μιλήσει όποιος γνωρίζει κάτι»

Ο Γιάννη Σταθάς, δήμαρχος του Διστόμου Αράχωβας μίλησε στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» για την υπόθεση, αναφέροντας τα εξής:

«Βγάλαμε ένα δελτίο Τύπου πριν από περίπου μια εβδομάδα. Περιμέναμε να βρεθεί ο δράστης και δεν βρέθηκε. Τους κάλεσα όλους να μας πουν όποιος γνωρίζει κάτι να απευθυνθεί στην αστυνομική διεύθυνση και την εισαγγελία για να καταθέσει. Είμαστε αναστατωμένοι από την πρώτη στιγμή εδώ και αυτά που λέγονται είναι τραγικά. Εμείς ανησυχούμε περισσότερο από όλους, μόνο και στην ιδέα ότι μπορεί να είναι ανάμεσά μας αυτός που έκανε αυτό το πράγμα… Περιμένουμε και από την αστυνομία, περιμένουμε και από την εισαγγελία που κάνει την έρευνα να μας πουν τι έχει γίνει. Δεν υπάρχει κάποιος να έχει κρύψει κάτι, ούτε έχει ζητηθεί από τους δημότες, από τους επιχειρηματίες εδώ. Έχουν δώσει όλες τις πληροφορίες, έχουμε κάνει και χαρτί σήμερα να μας απαντήσει επίσημα η αστυνομία αν κάποιος έχει αρνηθεί.  Όποιος έχει καλεστεί, όλοι έχουν δώσει πληροφορίες. Διαφωνώ με το να δώσουν χρήματα για να μιλήσει κάποιος, το θεωρώ τραγικό να πάρει κάποιος λεφτά για να μιλήσει. Αυτό μου μας ενδιαφέρει όλους είναι όποιος ξέρει κάτι να το πει και να σταματήσει η παραφιλολογία ότι είναι κάποιος που έπαιζε σε τηλεπαιχνίδια. Δεν μπορεί να λέει ο καθένας ότι να ναι».

Και καταλήγει:

«Πριν βγουν τα κανάλια, είχα βγάλει δελτίο Τύπου εγώ ο ίδιος, από την προηγούμενη Παρασκευή. Εμείς από τις πρώτες μέρες περιμέναμε να βρεθεί. Πάθαμε σοκ σαν κοινωνία. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Ακούμε πολλές αντιφάσεις. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πάει ο καθένας να καταθέσει στην αστυνομία. Όσον αφορά το εμπάργκο, πάνω από όλα είναι η ασφάλεια η δική μας, γιατί αυτός μπορεί να είναι εδώ, ντόπιος αλλά όταν έγινε το Σαββατοκύριακο, εμείς είχαμε πάνω από 10.000 κόσμο εδώ. Μπορεί να είναι και από κάπου αλλού ο δράστης. Μας έχει φοβίσει αυτό, τα παιδιά τώρα πχ το απόγευμα πηγαίνουν στα φροντιστήρια με τη συνοδεία γονιών».

Σχετικά άρθρα