Αρκούδα το έσκασε μέσα σε αεροσκάφος (video)

Παρέλυσε το αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι επιβάτες στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι όταν ενημερώθηκαν ότι αιτία για τις καθυστερήσεις την Παρασκευή, ήταν μια αρκούδα που δραπέτευσε στο αμπάρι ενός ιρακινού αεροσκάφους που αναχωρούσε.

Το αεροπλάνο της Iraqi Airways είχε προορισμό τη Βαγδάτη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες καθυστέρησε κατά μία ώρα λόγω του περιστατικού. Οι επιβάτες κλήθηκαν να αποβιβαστούν ενώ η αρκούδα ναρκώθηκε και απομακρύνθηκε από το αεροπλάνο.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ διέταξε έρευνα για το συμβάν.

Το βίντεο δείχνει την αρκούδα που δραπέτευσε
Το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει στο μεταξύ ένα βίντεο με τον κυβερνήτη του αεροσκάφους να ζητά συγγνώμη από τις επιβάτες για την καθυστέρηση της απογείωσης λόγω της απόδρασης της αρκούδας από το κλουβί της στο χώρο των αποσκευών.

Πάντως, η αεροπορική εταιρεία Iraqi Airways δήλωσε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την απόδραση της αρκούδας, σημειώνοντας ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους συνεργάστηκε με τις Αρχές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που έστειλαν ειδικούς για να τιθασεύσουν το ζώο.

Σύμφωνα με το Euronews, η αεροπορική εταιρεία υποστήριξε ότι το αεροσκάφος μετέφερε την αρκούδα από τη Βαγδάτη στο Ντουμπάι, αλλά ένα άτομο που μιλά στο επίμαχο βίντεο, έχει διαφορετική γνώμη λέγοντας ότι το αεροπλάνο καθυστέρησε κατά μία ώρα να αναχωρήσει για την ιρακινή πρωτεύουσα κι ότι ζητήθηκε από τους επιβάτες να αποβιβαστούν μέχρις ότου διευθετηθεί το ζήτημα.

Οι υπεύθυνοι του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι, του πλέον πολυσύχναστου στον πλανήτη -με περίπου 1.100 αφίξεις και αναχωρήσεις ημερησίως – αρνήθηκαν να σχολιάσουν το περιστατικό.

Τελικά, χθες Κυριακή, αξιωματούχος του ιρακινού αερομεταφορέα, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του, επιβεβαίωσε ότι προορισμός της αρκούδας ήταν όντως η Βαγδάτη, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει τον ιδιοκτήτη της.

Πώς βρέθηκε η αρκούδα στο χώρο αποσκευών αεροσκάφους;
Τα τελευταία χρόνια πλούσιοι Ιρακινοί, ιδιαίτερα στη Βαγδάτη, έχουν υιοθετήσει τη συνήθεια να αποκτούν σαρκοβόρα ζώα ως κατοικίδια.

Οι Αρχές της χώρας πασχίζουν να εφαρμόσουν τη νομοθεσία για την προστασία της άγριας πανίδας. Η αστυνομία της Βαγδάτης έχει απευθύνει στο πρόσφατο παρελθόν εκκλήσεις στους κατοίκους να συνδράμουν τις Αρχές στην προσπάθεια να αποτραπεί η απελευθέρωση άγριων ζώων στους δρόμους της ιρακινής πρωτεύουσας ή να καταλήξουν ως εξωτικά πιάτα σε εστιατόρια, καταγγέλλοντας τέτοια περιστατικά.

Σχετικά άρθρα