Άρση lockdown: Ποιες περιοχές ανοίγουν

Τα μέτρα για τις εκκλησίες

«Όλα δείχνουν ότι ξεπεράσαμε τον σκόπελο των εορτών χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, ανακοινώνοντας τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Σε κάποιες περιοχές αποφασίστηκε η άρση του lockdown, ενώ σε κάποιες άλλες συνεχίζεται καθώς το επιδημιολογικό φορτίο δεν έχει μειωθεί. Για τις εκκλησίες αποφασίστηκε το άνοιγμά τους με 1 άτομο ανά 25 τ.μ.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για το lockdown που ξεκινά από τις 18 Ιανουαρίου:

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 21:00-05:00

Απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό

SMS 2 στο 13033 για το λιανεμπόριο (διάρκεια δύο ωρών)

Σε συζήτηση η αύξηση προστίμων

Εκκλησίες: 1 άτομο ανά 25 τ.μ. , μέγιστος αριθμός ατόμων τα 50

Παραμένουν τα μέτρα απαγόρευσης για κυνήγι και ψάρεμα

Αίρονται τα αυστηρά μέτρα στην Ελευσίνα

Συνέχιση των αυστηρών μέτρων στον Ασπρόπυργο

Αυστηρό Lockdown στον Δήμο Αχαρνών

Αρση των αυστηρών μέτρων στο Δήμο Κοζάνης –πλην της Δημοτικής Κοινότητας Κρόκου- και στο Δήμο Βοΐου -πλην της Δημοτικής Ενότητας Σιάτιστας

Τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου για την Τοπική Κοινότητα Ανθήλης

Αρση των πρόσθετων περιοριστικών στις Τοπικές Κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ηπίου του δήμου Αρριανών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης

Τα κριτήρια για την άρση των σκληρών Lockdown

Για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, η Επιτροπή αποφάσισε τη άρση των μέτρων στο Δήμο Κοζάνης –πλην της Δημοτικής Κοινότητας Κρόκου- και στο Δήμο Βοΐου -πλην της Δημοτικής Ενότητας Σιάτιστας, λόγω της βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας των περιοχών αυτών.

Στην περίπτωση του Κρόκου και της Σιάτιστας, καθώς και του Δήμου Εορδαίας τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, καθώς αυτή τη στιγμή ο Δήμος Εορδαίας έχει 104 ενεργά κρούσματα με 196 στενές επαφές, ενώ ο Κρόκος 31 ενεργά κρούσματα σε σύνολο 2.977 κατοίκων (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή) και 35 στενές επαφές και η Σιάτιστα 19 ενεργά κρούσματα και 34 στενές επαφές.

Σχετικά με τις Τοπικές Κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ηπίου του Δήμου Αρριανών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, την Τοπική Κοινότητα Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης, αλλά και την Τοπική Κοινότητα Κέλλης του Δήμου Αμυνταίου Φλώρινας αποφασίστηκε η άρση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, καθώς στις περιοχές αυτές το επιδημιολογικό φορτίο έχει σχεδόν μηδενιστεί. Ευχαριστούμε τους κατοίκους των περιοχών αυτών για τη συνεργασία τους και την υπομονή τους.

Τέλος, τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου για την Τοπική Κοινότητα Ανθήλης του Δήμου Λαμιέων και Παλαικάστρου του Δήμου Σητείας Λασιθίου, στη νήσο Κάλυμνο, στο Δήμο Σπάρτης και στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Λέσβου και Αργολίδας.

Τα ενεργά κρούσματα στην Ανθήλη είναι 16, στο Παλαίκαστρο 18, στην Κάλυμνο 25 και η ιχνηλάτηση έχει εντοπίσει 74 στενές επαφές τους, στο Δήμο Σπάρτης υπάρχουν 48 ενεργά κρούσματα με 103 στενές επαφές που βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό, στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας 139 ενεργά κρούσματα με 225 στενές επαφές, στην Λέσβο 101 ενεργά κρούσματα με 199 στενές επαφές και στην Αργολίδα 57 ενεργά κρούσματα με 169 στενές επαφές.

Σχετικά άρθρα