Αρση lockdown: Τι θα γίνει με μουσική, εμβόλια και απαγόρευση κυκλοφορίας

Πώς σχεδιάζονται τα επόμενα βήματα

Με τα κρούσματα κορονοϊού να εμφανίζονται συνεχώς μειωμένα και με το πρόγραμμα εμβολιασμών να προχωρά φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων του lockdown που παραμένουν ακόμα σε ισχύ.

Κύρια θέματα που αναμένεται να συζητηθούν μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 7 Ιουνίου είναι η παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας και μετά τις 00:30 και η μουσική στην εστίαση, ενώ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να γίνει συζήτηση και για ορισμένα προνόμια που θα δοθούν στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.

Οσον αφορά στο πρόγραμμα εμβολιασμών, τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, αναμένεται να ανακοινωθεί ότι γίνονται διαθέσιμα όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊου για τους πολίτες που βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα 25 – 29 ετών. Υπενθυμίζεται πως αυτοί μέχρι στιγμής, όπως και οι 18 – 24 μέχρι στιγμής εμβολιάζονται μόνο με το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson.

Τα επόμενα βήμα της άρσης του Lockdown

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις και συζητήσεις για νέα χαλάρωση των μέτρων. Αναλυτικότερα:

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία των πολιτών αναμένεται να παραταθεί από τις 00:30 στη 1:30

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα πέσει και το να επιτραπεί η μουσική στα μαγαζιά

Μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον. Το σχέδιο πιθανόν να ανακοινωθεί αύριο, Δευτέρα.

Μέσα στο καλοκαίρι πιθανότατα θα ληφθούν και αποφάσεις για προνόμια των πλήρως εμβολιασμένων

 

Σχετικά άρθρα