Άρση περιορισμών σε εμβολιασμένους

Στο τραπέζι μέτρα από Ιούλιο

Άρση μέτρων και περιορισμών σε εμβολιασμένους προετοιμάζει η κυβέρνηση, που σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή τα «προνόμια» από τον Ιούλιο. Τα μέτρα αναμένεται να παραμείνουν ως έχουν σε κλειστούς χώρους και καταστήματα εστίασης, με την τροποποίηση τους να τίθεται στο τραπέζι για να συζητηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τα λεγόμενα «προνόμια» σε εμβολιασμένους αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τον επόμενο μήνα, υπό την προϋπόθεση να πετύχει η Ελλάδα το απαραίτητο τείχος ανοσίας. Θα αφορούν ελεύθερη είσοδο χωρίς μέτρα σε μαζικές εκδηλώσεις ψυχαγωγίας όπως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, γήπεδα και κέντρα διασκέδασης, σύμφωνα με τον Σκάι.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με πιθανή έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων όταν τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για όλους, περί τα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικό παράγοντα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η άρση περιορισμών για εμβολιασμένους, δεν αποκλείεται να συνεπάγεται τη μη υποχρέωση τους να φορούν μάσκα.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται εξελίξεις αναφορικά με το πού θα καταλήξει ο κυβερνητικός σχεδιασμός αλλά και με τι θα αποφανθεί η επιτροπή ειδικών.

Σχετικά άρθρα