Άρτα: Κατέρρευσε ξύλινη γέφυρα! (pic-video)

Απίστευτες εικόνες – Τι απαντά ο Δήμος

Η κατάρρευση ξύλινης γέφυρας στο Παραλίμνιο Πάρκο Άρτας την Κυριακή προκάλεσε αναστάτωση. Η στιγμή, μάλιστα, καταγράφηκε σε βίντεο.

Η γέφυρα φτιάχτηκε ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο νησάκι που βρίσκεται κοντά στο σημείο περιπατητές και επισκέπτες. Μόλις αντιλήφθηκαν ότι η γέφυρα βρισκόταν στα πρόθυρα κατάρρευσης πολίτες που είχαν επισκεφθεί το πάρκο άρχισαν να καταγράφουν το σκηνικό με τα κινητά τους τηλέφωνα, ώσπου τελικά εκείνη κατέπεσε και τώρα τα στιγμιότυπα κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.

Το περιστατικό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων έναντι του Δήμου για έλλειψη συντήρησης.

«Κατέπεσε λόγω φθοράς»

Ο Δήμος Αρταίων τοποθετήθηκε με ανάρτηση στο Facebook για το περιστατικό. «Ενημερώνουμε τους πολίτες, πως το μικρό γεφυράκι του Παραποτάμιου Πάρκου, κατέπεσε σήμερα, λόγω φθοράς. Το γεφυράκι ήταν προληπτικά κλειστό για τους πολίτες απο τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως αποδεικνύεται και από αστυνομικά έγγραφα. Οι υπηρεσίες μας, είχαν εκκινήσει τις διαδικασίες αποκατάστασης πριν την σημερινή εξέλιξη, η οποία προφανώς θα επαναξιολογηθεί», σημείωσε.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr με βάση μαρτυρίες κατοίκων που επισκέπτονται την περιοχή, το γεφύρι είχε μεν σταματήσει να χρησιμοποιείται εδώ και κάποιο διάστημα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία σήμανση ή ενημερωτική πινακίδα που να απαγορεύει τη διέλευση. Μάλιστα, στο σημείο πολύ συχνά πήγαιναν παιδιά που τάιζαν τις πάπιες.

Μετά την κατάρρευση της γέφυρας, τη στιγμή που στο πάρκο βρισκόταν δεκάδες μικροί και μεγάλοι, ο χώρος αποκλείστηκε και τοποθετήθηκαν απαγορευτικές κορδέλες. Είναι άγνωστο αν το συγκεκριμένο γεφύρι είχε συντηρηθεί από την κατασκευή του και μέχρι πρόσφατα.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα