Ασέβεια της Τουρκίας

Διεκδικεί την πατρότητα των ερευνών για το πολύνεκρο ναυάγιο στο Αγαθονήσι

Το «χοντραίνει» η Τουρκία, λίγες ώρες μετά το νέο πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε στα νερά του Αιγαίου, και ειδικότερα στο Αγαθονήσι, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 16 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και παιδιά.

Μετά την εμφάνιση των τουρκικών ακταιωρών στην περιοχή, η υδρογραφική υπηρεσία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, εξέπεμψε Navtex στην οποία γίνεται λόγος για εν εξελίξει επιχείρηση έρευνα και διάσωσης σε τουρκική περιοχή SAR (Search And Rescue). Με άλλα λόγια, η Άγκυρα διεκδικεί την «πατρότητα» της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

Συγκλονίζει η νέα τραγωδία

Τραγωδία σημειώθηκε ανοιχτά του Αγαθονησίου όταν σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες βυθίστηκε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 16 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έχουν διασωθεί τρεις πρόσφυγες ενώ εντοπίστηκαν οι σοροί 16 ατόμων που μεταφέρθηκαν στη Σάμο. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται μία γυναίκα, ένας άνδρας αλλά και τέσσερα ανήλικα παιδιά.

Όπως αναφέρουν από το Λιμενικό υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό των ανωτέρω, με τη συμμετοχή Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΑΘ), τριών (03) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφους δύναμης FRONTEX, κανονιοφόρου “ΑΉΤΤΗΤΟΣ” του Πολεμικού Ναυτικού, τεσσάρων (04) Α/Κ σκαφών, δύο (02) παραπλεόντων πλοίων, Αεροσκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, Ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας, Ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ (ΜΥΑ).

Σχετικά άρθρα