Άστατος ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα

Πώς θα κάνουμε Ανάσταση

Βροχερός θα είναι ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo παρέχουν πληροφορίες για τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα, στο ψήσιμο του οβελία.

Με τους εκδρομείς να ετοιμάζονται να κατευθυνθούν προς τα νησιά και άλλους δημοφιλείς προορισμούς, το ερώτημα που απασχολεί πολλούς, είναι με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα.

Οι περιοχές που θα υπάρξουν πιο έντονες βροχές και μπόρες, σήμερα, είναι οι Σποράδες, η ανατολική Εύβοια, τμήματα του ανατολικού Αιγαίου και σε περιοχές της Κρήτης.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές.

Εξαίρεση θα είναι οι περιοχές των Επτανήσων, όπου θα υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Άστατος θα είναι ο καιρός έως την Κυριακή του Πάσχα 16/04 με τις σημαντικότερες βροχές και καταιγίδες να αναμένονται την Μ. Τρίτη 11/04, την Μ. Παρασκευή 14/04 καθώς και την Κυριακή του Πάσχα 16/04.

Τη Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές βροχές να αναμένονται στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι βόρειοι μέχρι τα 5 μποφόρ και τοπικά τα 6 μποφόρ στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε περεταίρω άνοδο θα αγγίξει στα κεντρικά και βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς.

Τη Μεγάλη Πέμπτη θα διατηρηθεί ο καλός καιρός, ενώ από την Μ. Παρασκευή το μεσημέρι αναμένονται κάποιες τοπικές βροχές στα βόρεια και δυτικά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους, και η θερμοκρασία χωρίς μεταβολές αλλά με μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται ανά τρίωρο έως και το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, 16/04.

Σε ότι αφορά στη θερμοκρασία, αναμένεται σταδιακή άνοδος έως και την Μ. Παρασκευή 14/04 ενώ το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα σημειωθεί μικρή πτώση. Τέλος, δυτικοί έως βόρειοι άνεμοι έως 6-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στα πελάγη έως την Μ. Τετάρτη 12/04 ενώ από την Πέμπτη 13/04 θα στραφούν σε νότιους έως δυτικούς ίδιας έντασης.

Σχετικά άρθρα