Αστικές συγκοινωνίες: Με πιστωτικές κάρτες

Ως ηλεκτρονικό εισιτήριο

Αλλαγές αναμένονται σε ΜΜΜ το επόμενο διάστημα με κυριότερη αυτή της πιστωτικής κάρτας σαν ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Πριν από λίγες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το υπουργείο μεταφορών. Εκτός από τη μείωση στη φορολογία για τα κράνη των μηχανών, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και βελτίωση των συνθηκών στις αστικές συγκοινωνίες. Μια από αυτές φαίνεται πως θα είναι και το να παίζουν οι πιστωτικές κάρτες το ρόλο του ηλεκτρονικού εισιτήριου.

Την Παρασκευή (9/8) ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ Ιωάννη Σκουμπούρη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Νίκο Αθανασόπουλο. Στη συνάντηση των τριών ανδρών συζητήθηκαν κάποια θέματα που θα βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών στην πρωτεύουσα της χώρας.

Μία από τις πρώτες κινήσεις που πρόκειται να γίνουν είναι είναι η λειτουργία και να ενισχυθούν με περισσότερες βάρδιες εκδοτήρια σε σταθμούς του Μετρό με υψηλή τουριστική κίνηση, όπως Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Θησείο, Σύνταγμα και Σταθμός Λαρίσης. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Μεταφορών ήρθε σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη συνδρομή της Αστυνομίας στους ελέγχους εισιτηρίων. Ήδη η παρουσία αστυνομικών σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό είναι εμφανής.

Επίσης, το υπουργείο ζήτησε από τον ΟΑΣΑ τον περαιτέρω εμπλουτισμό των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σε συνεργασία με τις Τράπεζες, έως την άνοιξη του 2020 οι πιστωτικές κάρτες θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και ως ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Σχετικά με τις τις οδικές συγκοινωνίες, πρόκειται να επιστρέφουν στην ΟΣΥ 30 οδηγοί και υπάλληλοι, οι οποίοι ήταν αποσπασμένοι σε κόμματα και πολιτικά πρόσωπα που δεν εξελέγησαν. Τέλος, το υπουργείο Μεταφορών ενεργοποιεί δευτεροβάθμιο υγειονομικό έλεγχο στην ΟΣΥ, καθώς διαπιστώθηκε ότι, την τρέχουσα περίοδο, μεγάλος αριθμός οδηγών βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Σχετικά άρθρα