Αστυνομικοί μηνύουν την ηγεσία τους

“Μας θέσατε σε κίνδυνο στην Αλεξάνδρας”

Μήνυση εναντίον της ηγεσίας του Σώματος για έκθεση των αστυνομικών σε κίνδυνο πρόκειται να καταθέσουν σήμερα ή το αργότερο αύριο οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια γύρω από το Εφετείο και τα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», καταγγέλλουν ότι η ηγεσία της ΓΑΔΑ δεν επέτρεψε στους αστυνομικούς των ΜΑΤ να επέμβουν για να απομακρύνουν τους ταραξίες, παρότι επί τρεις ώρες οι αντιεξουσιαστές που είχαν βρει καταφύγιο στις ταράτσες των πολυκατοικιών εξαπέλυαν επιθέσεις με πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών.

Το αποτέλεσμα ήταν τρεις αστυνομικοί των ΜΑΤ να υποστούν κατάγματα από αντικείμενα που δέχθηκαν, ενώ δύο ακόμη άνδρες με πολιτικά από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας έγιναν αντιληπτοί τη στιγμή που προσπαθούσαν να πλησιάσουν το σημείο με μηχανάκι και ξυλοκοπήθηκαν από τους διαδηλωτές.

«Τα επεισόδια στην περιοχή των προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας είχαν σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφων, καθώς και την καταστροφή περιουσιών πολιτών. Οι εργαζόμενοι αστυνομικοί δεν είναι υποχρεωμένοι αλλά ούτε και ο ρόλος τους είναι να γίνονται βορά των ορέξεων όλων αυτών των ακραίων στοιχείων, τα οποία εκμεταλλεύονται την απουσία τις πολιτείας», αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αθήνας. Τα επεισόδια στους δρόμους γύρω από το Εφετείο και τις προσφυγικές πολυκατοικίες ξεκίνησαν νωρίς χθες το πρωί.

Αρχικά, ομάδες αναρχικών συνεπλάκησαν με υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που κατευθύνονταν στην ειδική αίθουσα του Εφετείου, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη των μελών της οργάνωσης. Ακολούθησε επέμβαση των ΜΑΤ, που προχώρησαν σε δύο συλλήψεις αντιεξουσιαστών, με συνέπεια τα επεισόδια να γενικευθούν. Αναρχικοί διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και ανέβηκαν στις ταράτσες των πολυκατοικιών εκτοξεύοντας τούβλα και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών. Στη διάρκεια των επεισοδίων προσήχθησαν 13 άτομα, προκλήθηκαν φθορές σε πάνω από δέκα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ προβλήματα υπήρξαν στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Τελικά, στις 4 μ.μ. οι αστυνομικοί πήραν εντολή να υποχωρήσουν ώστε να διευκολύνουν την αποχώρηση των ταραξιών και να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Σχετικά άρθρα