Αθώος ο Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες

Tην απαλλαγή του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ από τις κατηγορίες που δεχόταν για υποκίνηση εξέγερσης αναφορικά με την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο στις αρχές Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Γερουσία των ΗΠΑ.

Επτά Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές τάχθηκαν υπέρ της καταδίκης του Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο δεν συγκεντρώθηκε πλειοψηφία των δύο τρίων.

Στο σύνολο, 57 γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ της καταδίκης του Ντόναλντ Τραμπ (10 λιγότερες ψήφοι από τις 67 που απαιτούνταν για την καταδίκη), ενώ 43 καταψήφισαν.

Ετσι, με ψήφους 57-43 η Γερουσία απαλλάσσει τον πρώην Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, για την καταδίκη του οποίου χρειάζονταν 67 ψήφοι.

Σχετικά άρθρα

To Tείχος του Βερολίνου είναι ορατό!

Πριν από έναν χρόνο ο καναδός αστροναύτης Κρις Χάντφιλντ έστειλε από το Διάστημα μια εντυπωσιακή εικόνα. Επρόκειτο για μια φωτογραφία του Βερολίνου, που είχε τραβήξει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, η οποία αποδεικνύει ότι η πόλη παραμένει διχασμένη 25 ολόκληρα χρόνια (24 τότε) μετά την πτώση του Τείχους. Το Δυτικό Βερολίνο λάμπει, καθώς […]