Αττική Οδός: Αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο

Ο Πρωθυπουργός το ζήτησε, η εταιρεία το αποδέχθηκε

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο και η εταιρεία το αποδέχθηκε, αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, μετά το χάος που προκλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς.

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Σημειώνεται πως ο κ. Μητσοτάκης, προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία.  Σχετικές ενημερώσεις και ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη στις 11.00 και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στις 11.30.

Αττική Οδός: Δεν κλείνουμε εμείς το δρόμο αλλά η τροχαία

Σημειώνεται ότι, μιλώντας στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος, στο OPEN, ο διευθυντής κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, Φάνης Παπαδημητρίου σημείωσε πως «δεν αποφασίζουμε εμείς να κλείσει ο δρόμος αλλά η τροχαία που έπρεπε να δώσει εντολή».

Ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε πως σε συντονιστική σύσκεψη προηγήθηκε του σφοδρού κύματος της κακοκαιρίας με τη συμμετοχή της Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, «εισηγηθήκαμε την απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών, ωστόσο μας έγινε σαφές πως δεν πρέπει να κοπεί η εφοδιαστική αλυσίδα και η ΓΓΠΠ αποφάσισε να μην δοθεί σχετική εντολή».

«Η εντολή για διακοπή κυκλοφορίας των φορτηγών στην Αθηνών-Λαμίας επιδείνωσε την κατάσταση γιατί τα οχήματα αναγκαστικά επέλεξαν να περάσουν από την Αττική Οδό. Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, πέρασαν 5.000 φορτηγά από τον αυτοκινητόδρομο», τόνισε.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους εγκλωβίστηκαν χιλιάδες οδηγοί στα αυτοκίνητά τους, δήλωσε πως «δίπλωσε μια νταλίκα κάποια στιγμή με αποτέλεσμα οι οδηγοί να σταματήσουν στη μέση. Ως αποτέλεσμα κόλλησαν πιο πίσω κάποια εκχιονιστικά και έγινε αυτό που είδαμε μετά».

«Υπήρχαν μηνύματα που προειδοποιούσαν τους οδηγούς»

Σχετικά με τις καταγγελίες πως άφηναν με σηκωμένες τις μπάρες στα διόδια τους οδηγούς να μπουν στον αυτοκινητόδρομο παρά το γεγονός πως είχε διακοπεί η κυκλοφορία στη μέση του δρόμου με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν, ισχυρίστηκε ότι «είχαμε βάλει μηνύματα για καθυστερήσεις και για τους αποκλεισμούς».

«Κάποιες ολιγωρίες υπήρξαν και αναλαμβάνουμε την ευθύνη σε αυτό. Βρεθήκαμε να παίξουμε με έναν αντίπαλο που δεν παιζόταν», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «είχαμε και σύσταση στους πολίτες να μην μετακινούνται μέσω Αττικής Οδού από την Κυριακή».

Τέλος, αναφορικά με την εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε πως τώρα είναι εγκλωβισμένα 1000 αυτοκίνητα με 200-300 οδηγούς συνολικά που παραμένουν εντός αυτών.

πηγή: ethnos

Σχετικά άρθρα