Αττική Οδός: Δραματική επιχείρηση από τον στρατό

Απεγκλωβισμοί μέσα στην παγωμένη νύχτα

Αντιμέτωποι με έναν εφιάλτη είναι από το πρωί της Δευτέρας εκατοντάδες πολίτες που παρέμειναν για ώρες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό εξαιτίας της κακοκαιρίας Ελπίδας που έδειξε στη χώρα το σκληρό της πρόσωπο.

Ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά και άλλοι άνθρωποι πέρασαν μεγάλο διάστημα στο κρύο, χωρίς τροφή, νερό, βενζίνη ή και φάρμακα, χωρίς να έχουν καμία ενημέρωση για το τι πρόκειται να γίνει.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας είναι πρωτοφανείς. Στρατιώτες με τα πόδια μετέφεραν κουβέρτες στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, ενώ μετά από αίτημα της Πολιτικής Προστασίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συρμός του Προαστιακού μετέβη στην Αττική Οδό προκειμένου να μεταφέρει κόσμο με ασφάλεια.

Το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησε ο απεγκλωβισμός τους με τη συνδρομή του Στρατού και της Αστυνομίας από 6 σημεία. Άνδρες του στρατού βρέθηκαν τη νύχτα και σε άλλα σημεία ώστε να βοηθήσουν στην επίλυση τυχόν προβλημάτων και να βοηθήσουν ανθρώπους που το είχαν ανάγκη.

To επιχειρησιακό σχέδιο για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων τέθηκε σε εφαρμογή αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Ξεκίνησε από τα αυτοκίνητα που ήταν κοντά στα σημεία εξόδου και συνεχίστηκε σε όλο το μήκος της Αττικής Οδού η επιχείρηση.

Η ταλαιπωρία την οποία αντιμετώπισαν για ώρες οι οδηγοί που επιχείρησαν να κινηθούν μέσω Αττικής Οδού την ώρα που μαίνεται η κακοκαιρία Ελπίδα ήταν απίστευτη και χωρίς προηγούμενο. Χιλιάδες οδηγοί παρέμειναν ακινητοποιημένοι και εγκλωβισμένοι, ενώ πολλοί από αυτούς ανησυχούσαν έντονα καθώς έβλεπαν τη στάθμη του καυσίμου τους να αδειάζει και φοβούνταν ότι το αυτοκίνητό τους θα ακινητοποιηθεί και δεν θα έχουν θέρμανση.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της κακοκαιρίας ζήτησε «συγγνώμη» από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί, απέρριψε ευθύνες για την Αττική Οδό στην εταιρεία διαχείρισης, τόνισε ότι θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι, ενώ επεσήμανε ότι πραγματοποιείται προσπάθεια για ομαλοποίησης της κατάστασης στον οδικό άξονα.

 

Σχετικά άρθρα