Αβραμόπουλος για πρόεδρος

Κοινή πρόταση από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;

Κοινός τόπος όλων των επιτελείων των κομμάτων που προετοιμάζονται αυτή την ώρα για την προεδρική εκλογή είναι ότι σημαντικό ρόλο για το εάν θα υπάρξει αποτέλεσμα στην τελευταία από τις τρεις ψηφοφορίες που προβλέπονται, βάσει του Συντάγματος, θα παίξει και το πρόσωπο που θα προταθεί από τα κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλήξει ότι δεν προτίθεται να μπει στην ονοματολογία, ενώ σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», οι κ. κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν συζητήσει τουλάχιστον δύο φορές σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχαν το τελευταίο διάστημα τα πιθανά ονόματα τα οποία θα μπορούσαν να προταθούν για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.

Το όνομα το οποίο συζητούν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι αυτό του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο επί σειρά υπουργός και νυν κοινοτικός επίτροπος συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που θέλουν Σαμαράς και Βενιζέλος και, εφόσον εκλεγεί, θα μπορούσε να βοηθήσει αποφασιστικά στην πορεία της χώρας για την οριστική έξοδο από τη μνημονιακή εποχή. Ρόλο, φυσικά, παίζει και ο μετριοπαθής πολιτικός του λόγος, αλλά και η δυνατότητά του να συνθέτει απόψεις, όπως ακριβώς θα πρέπει να πράττει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

πηγή: news.gr

 

Σχετικά άρθρα