Μπαράζ παραιτήσεων στον ΕΟΔΥ

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος Χρήστος Κουρούσης

Με την παραίτηση του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα να αναμένεται από μέρα σε μέρα, ήδη μια άλλη αποχώρηση λαμβάνει χώρα στον Οργανισμό, καθώς παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του ο αντιπρόεδρος, Χρήστος Κουρούσης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr o αντιπρόεδρος του Οργανισμού υπεύθυνος για τα μη μεταδοτικά νοσήματα, Χρήστος Κουρούσης, ειδικός Ιατρός Εργασίας, ενημέρωσε τους αρμόδιους ότι παραιτείται από τη θέση του. Να υπενθυμιστεί ότι υπάρχει και δεύτερος Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, αρμόδιος για τα μεταδοτικά νοσήματα.

Βέβαια, όπως πληροφορείται το ethnos.gr, στην περίπτωση Κουρούση οι λόγοι παραίτησης είναι διαφορετικοί, καθώς ο αντιπρόεδρος φέρεται να αποχωρεί από τη θέση του για επαγγελματικούς λόγους. Να σημειωθεί ότι εργάζεται σε μάχιμη θέση σε μεγάλη ιδιωτική κλινική, ενώ κάποιες πηγές αναφέρουν ότι δε λάμβανε τον μισθό του Αντιπρόεδρου του ΕΟΔΥ αλλά τον είχε παραχωρήσει σε Σύλλογο ασθενών.

Συνεπώς, οι λόγοι στην περίπτωση της παραίτησης του άλλοτε Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Χρήστου Κουρούση είναι μάλλον διαφορετικοί σε σύγκριση με όσα φημολογούνται για τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα. Ο κ. Αρκουμανέας φημολογούνταν ότι επιδίωκε να μεταφερθεί σε θέση στο υπουργείο Τουρισμού στο πλευρό του στενού του φίλου Βασίλη Κικίλια.

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ενώ εδώ και μέρες σέρνεται η φημολογία για παραίτηση Αρκουμανέα, ο ίδιος δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση ενώ από την άλλη κυβερνητικά στελέχη αναζητούν ήδη νέο Πρόεδρο.

Τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του

Ο κ. Κουρούσης στην επιστολή παραίτησής του προς τον υπουργό Υγείας ξεκαθαρίζει ότι την απόφαση του την είχε λάβει πολύ πριν αναλάβει ο Θάνος Πλεύρης, ενώ αναφέρεται στους επαγγελματικούς λόγους που τον οδηγούν στην παραίτηση.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ethnos.gr ο Χρήστος Κουρούσης αναφέρει στην επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας: «Με την παρούσα επιστολή σας δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπροέδρου και από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξαιτίας υποχρεώσεων, που καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή μου και την παρουσία μου στο Συμβούλιο. Την απόφασή μου αυτή έχω λάβει πριν αναλάβετε τα καθήκοντα του υπουργού Υγείας».

Πρέπει πάντως να τονισθεί ότι στον ΕΟΔΥ τα τελευταία 24ωρα επικρατεί αναστάτωση στους εργαζόμενους οι οποίοι αναμένουν τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και την φημολογούμενη παραίτηση Αρκουμανέα αλλά και την αντικατάσταση του Χρήστου Κουρούση.

Σχετικά άρθρα