Μπαράζ πληρωμών: Όλες οι καταβολές του Δεκεμβρίου

Οι δικαιούχοι και τα χρήματα που θα λάβουν

Μπαράζ πληρωμών πραγματοποιείται μέσα στον Δεκέμβριο καθώς αναμένεται η καταβολή στους δικαιούχους για τα επιδόματα ειδικού σκοπού, που λαμβάνουν εξαιτίας της αναστολής συμβάσεων εργασίας, το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα αλλά και επιδόματα σε μακροχρόνια ανέργους, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και η τελευταία δόση του επιδόματος Παιδιού. Παράλληλα, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων Ιανουαρίου.

Παράλληλα, σήμερα, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου ανοίγει το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», προκειμένου να αρχίσουν οι δηλώσει αναστολών Δεκεμβρίου των εργαζομένων που δικαιούνται την αποζημίωση των 534 ευρώ. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι επιχειρήσεις που θεωρούνται πληττόμενες (σύμφωνα με τους ΚΑΔ) για τον μήνα Δεκέμβριο, μπορούν να θέσουν σε αναστολή μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων τους έως τις 31 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται, ότι η ειδική αποζημίωση για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή εργασίας για τον μήνα Δεκέμβριο, επιστρέφουν στα 534 ευρώ, δηλαδή στα 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής.

Την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμών για τις αναστολές των εργαζόμενων πληττόμενων επιχειρήσεων, που είχαν τεθεί σε αναστολή για τον μήνα Νοέμβριο, με βάση τα 800 ευρώ.
Τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου ξεκινά η πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων από το κράτος και τους εργοδότες, για την περίοδο, από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο του 2020
Επιπλέον στα τέλη Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή του επιδόματος των 534 ευρώ για τις αναστολές Δεκεμβρίου στους εργαζόμενους των πληττόμενων επιχειρήσεων
Παράλληλα, εντός Δεκεμβρίου, συνεχίζονται οι πληρωμές των 400 ευρώ σε:

μακροχρόνια ανέργους,
σε ανέργους με επιδότηση που έληξε από 20 Σεπτεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου
σε επαγγελματίες – επιστήμονες

Σχετικά άρθρα