Μπαράζ τούρκικων παραβιάσεων!

Ρεκόρ υπερπτήσεων πάνω από τα ελληνικά νησία

Το ρεκόρ των υπερπτήσεων πάνω από τα ελληνικά νησιά έσπασαν τα τουρκικά μαχητικά, τα οποία μέσα σε 45 μέρες έχουν πραγματοποιήσει 92 παραβιάσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Ρεκόρ υπερπτήσεων πάνω από τα ελληνικά νησιά καταγράφηκε τον πρώτο ενάμιση μήνα του 2020, την ώρα που η Τουρκία επιμένει να ναρκοθετεί τον διάλογο για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε 45 ημέρες έχουν σημειωθεί 92 υπερπτήσεις από τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα, που έχουν ξεπεράσει τον αριθμό των παραβιάσεων οι οποίες σημειώθηκαν όλη τη διετία 2017-2018.

Η ακραία παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο συνοδεύεται από την τουρκική εμμονή να σαμποτάρει τον διάλογο για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, θέτοντας ως προϋπόθεση η Κυπριακή Δημοκρατία να σταματήσει το ενεργειακό της πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά στο συριακό μέτωπο, η Τουρκία έστειλε νέες στρατιωτικές ενισχύσεις στις θέσεις παρατήρησης που έχει δημιουργήσει στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, ενώ οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προχωρούν στην Ιντλίμπ, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Άγκυρας.

Μάλιοστα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε μια απρόσμενη κίνηση, αποσύροντας στρατιωτικές δυνάμεις από τα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο και στέλνοντάς τες στη Συρία.

Οι δυνάμεις αποσύρονται για να φτάσουν στην Ιντλίμπ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, ότι δηλαδή η Τουρκία θα χτυπά πια όλους τους στόχους. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ μεταφέρονται 4 οβιδοβόλα από την Αδριανούπολη αυξάνοντας την κινητικότητα στα σύνορα.

Από τη μια, η Τουρκία ενισχύει τις δυνάμεις της με αυτό τον τρόπο, από την άλλη, ο Ερντογάν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς λαμβάνει προειδοποιήσεις από τη Μόσχα.

Σχετικά άρθρα