Μπελαβίλας κατά Μαρινάκη: «Ο υπόδικος εφοπλιστής…»

«Επίθεση» από τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας, εξαπέλυσε επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη με αφορμή τις χθεσινές του δηλώσεις περί Χούντας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου του τύπου του Νίκου Μπελαβίλα με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης “ξέφυγε”. Μέσα στον πανικό του αναγκάστηκε να εξέλθει από το χρυσοποίκιλτο ασφαλές περιβάλλον του και να κάνει για πρώτη φορά πολιτική ομιλία! Διάλεξε ως χώρο το προσωπικό του φέουδο, την εκδήλωση (Τρίτη 22/1) του συνδυασμού “Πειραιάς Νικητής”.

Έτσι λοιπόν, εκτός άλλων ωραίων, ο υπόδικος αυτός εφοπλιστής, επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα ύβρεων διερωτώμενος: “Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα τι έχει κάνει για την πόλη; Δηλαδή αυτοί έρχονται εδώ σαν πολιτικοί κοπρίτες να πουν τι;”. Λογικό. Χρησιμοποίησε τη γλώσσα που γνωρίζει. Και τη βαθειά του άγνοια για την πόλη. Τόσο ο ίδιος όσο και ο επισκέπτης στον Πειραιά, δήμαρχος, δεν γνωρίζουν τη δράση μας τόσα χρόνια, τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις ως “Λιμανιού της Αγωνίας” και των πειραιωτών, που βρισκόμαστε σε κοινά μετερίζια από το 1999.

Για την πανεπιστημιακή ιδιότητα του Νίκου Μπελαβίλα, και τις δεκάδες μελέτες του και παρεμβάσεις για τον Πειραιά, είναι επίσης λογικό να έχει άγνοια. Δεν περιμέναμε να έχει επιστημονικές γνώσεις, ούτε να τις αναζητά.

Άλλωστε, ο ουρανοκατέβατος ολιγάρχης, μόλις το 2014, ανακάλυψε την… πόλη και την αυτοδιοίκηση και αποφάσισε ότι θέλει να την κάνει “σπίτι του”, όπως ομολογεί ή και χωράφι του, ακόμα καλύτερα, προσφέροντας λίγες ελεημοσύνες. Οι πραγματικοί ευεργέτες, και υπήρξαν πολλοί, δεν επεδίωξαν ποτέ να έχουν λόγο στην διοίκηση της πόλης ή να πάρουν κάτι απ’ αυτήν. Είναι φανερό ότι ο υβριστής ολιγάρχης και ο εκλεκτός του απερχόμενος δήμαρχος επιδιώκουν να υψώσουν στον Πειραιά σημαία ευκαιρίας, όπως αυτές που έχει στα καράβια του ο… πατριώτης κ. Μαρινάκης.

Όμως, οι πειραιώτες, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες δεν θα επιτρέψουν αυτό το κατήφορο. Η μάχη για να περάσει ξανά η πόλη στους Πειραιώτες άρχισε και θα είναι νικηφόρα».

Σχετικά άρθρα