Μπαίνει τείχος μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού!

Με τις ευλογίες Τραμπ ξεκίνησαν οι «ανεπίσημες» εργασίες

Αποτελούσε μία από τις πιο χαρακτηριστικές δεσμεύσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ αποτέλεσε και πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ του νέου πλανητάρχη και των αντιπάλων του στην κούρσα για τον Προεδρικό θώκο της χώρας.

Το τείχος, που οραματίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να συγκρατεί τις μεταναστευτικές ροές από τις χώρες της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής, δεν έχει πάρει προς το παρόν την έγκριση από τα αρμόδια όργανα του Κονγκρέσου, όμως αυτό το γεγονός δε δείχνει να πτοεί τους επίδοξους εργολάβους, οι οποίοι έχουν σπεύσει στη συνοριακή γραμμή μεταξύ των δύο κρατών, ώστε να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Φωτογραφίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας από τη Υπηρεσία Συνοριακών Ελέγχων των ΗΠΑ, απεικονίζουν τεράστια κομμάτια από μπετόν, ενώ σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, φαίνεται να δημιουργούνται τρύπες στο έδαφος για να θεμελιωθεί το τείχος.

Περισσότερες από 200 εταιρίες έχουν δείξει ενδιαφέρον για συμμετοχή στην κατασκευή του τεράστιου οικοδομήματος, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα σαφές πως και από ποιες πηγές θα χρηματοδοτηθεί το έργο.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 8 τμήματα του τείχους έχουν κατασκευαστεί με σκοπό να λειτουργήσουν ως καλούπια για τα υπόλοιπα κομμάτια του τείχους, το οποίο όταν κι αν ολοκληρωθεί θα έχει ύψος 5-9 μέτρα, ενώ προβλέπεται κι η δημιουργία «νεκρής» ζώνης, η οποία θα επιτηρείται με ηλεκτρονικά μέσα.

Σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα κι απαντώντας σε επικριτικά σχόλια προερχόμενα από τους Δημοκρατικούς, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε πως «το τείχος θα κατασκευαστεί καθώς συμπυκνώνει την ουσία της διακυβέρνησής του».

Σχετικά άρθρα