Μπλέξιμο για Google λόγω Καταλονίας

Αναγκάστηκε να σβήσει εφαρμογή της

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας έδωσε σήμερα εντολή στον κολοσσό του Διαδικτύου Google να διαγράψει την εφαρμογή που χρησιμοποιούν οι Καταλανοί υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας για να μεταδώσουν πληροφορίες σχετικά με το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Το δικαστήριο απεφάνθη πως η εφαρμογή «On Votar 1-Oct» που είναι διαθέσιμη στο Google Play αντιτίθεται της απόφασης που εξέδωσε τον Σεπτέμβριο το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας υπέρ της αναστολής του δημοψηφίσματος.

Το δικαστήριο διέταξε επίσης τη Google να μπλοκάρει οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή τυχόν αναπτυχθεί μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Onvotar1oct@gmail.com.

Προς το παρόν κανένας εκπρόσωπος της εταιρείας Google στην Ισπανία δεν είναι διαθέσιμος προκειμένου να σχολιάσει τις εξελίξεις.

Η κυβέρνηση της Καταλονίας διαβεβαίωσε σήμερα ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το οποίο η Μαδρίτη έχει κρίνει παράνομο.

Σχετικά άρθρα

Σε άλλο… κόσμο ο Ερντογάν!

Ρέστα έδωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε μια τελευταία επίδειξη τουρκοφροσύνης, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι την Αμερική δεν την ανακάλυψε ο Χριστόφορος Κολόμβος αλλά… Μουσουλμάνοι! Ορκίστηκε, μάλιστα, ότι αν η Κούβα το επιτρέψει θα χτίσει τζαμί «σε αυτό τον λόφο» προς τιμήν των «εξερευνητών». «Μουσουλμάνοι ναύτες έφταξαν […]