«Μπλόκο» σε Μαρινάκη

Ζητούν από το ΕΣΡ να μη του δώσει τηλεοπτική άδεια

Η ΕΤΕΡ προσέφυγε κατά της αδειοδότησης του υπό σύσταση καναλιού της «Άλτερ Έγκο»- ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη-, προκειμένου το ΕΣΡ να μην εγκρίνει την τηλεοπτική άδεια, ενώ τη δικαστική οδό ακολούθησαν και οι εργαζόμενοι του ΒΗΜΑ FM.

Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στους εργαζόμενους του ΒΗΜΑ FM και του πρώην, αλλά και του νυν, ιδιοκτήτη.

Πιο συγκεκριμένα, 11 ηχολήπτες, δύο διοικητικοί υπάλληλοι και μια δημοσιογράφος κατέθεσαν αγωγή κατά της «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Βήμα FM Α.Ε.» του Σταύρου Ψυχάρη, αλλά της «Άλτερ Έγκο Α.Ε.»- ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους που ξεπερνούν τις 650.000 ευρώ.

Παράλληλα η ΕΤΕΡ έστειλε καταγγελία στον πρόεδρο του ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρομάνο εναντίον της εταιρίας του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού, ζητώντας να μην εγκριθεί η χορήγηση μίας εκ των «ορφανών» τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, εξαιτίας των όσων έγιναν τόσο στο MEGA όσο και στον ΒΗΜΑ FM, αλλά και των εκκρεμοτήτων του επιχειρηματία με τη δικαιοσύνη.

Αναλυτικά τα όσα σημειώνονται στην καταγγελία τους: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σχετικά με την επικείμενη χορήγηση τηλεοπτικής άδειας. Οι λόγοι είναι προφανείς, η Alter Ego, που ανήκει 100% στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι υπεύθυνη εν μέρει για το κλείσιμο του MEGA CHANNEL ενώ έχει την αποκλειστική ευθύνη για το κλείσιμο του ΒΗΜΑ fm. Στην περίπτωση δε του ραδιοσταθμού προσπαθεί εδώ και ένα χρόνο να τον οδηγήσει σε πτώχευση, χρησιμοποιώντας δικολαβικά μέσα, χωρίς να τον ενδιαφέρει καθόλου η υποχρέωση που ανέλαβε με την εξαγορά των μετοχών της εταιρείας- φορέα του ραδιοσταθμού απέναντι στο Δημόσιο Συμφέρον και στους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού».

Στο τέλος οι τεχνικοί ραδιοφώνου ζητούν από το ΕΣΡ το εξής: «Η απόφαση της Αρχής σας, στο αίτημα της Alter Ego για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, να είναι αρνητική για λόγους Δημοκρατίας και Ισονομίας των Πολιτών της Χώρας μας».

Σχετικά άρθρα