Μπλόκο στην έκδοση Πάσσαρη

Γιατί η Ρουμανία απορρίπτει το αίτημα της Ελλάδας

Δεκαοκτώ χρόνια µετά, και οι συγγενείς των δολοφονηµένων από τα χέρια του Κώστα Πάσσαρη ακόµη ζητούν δικαίωση. Ο διαβόητος κακοποιός δεν έχει ακόµη λογοδοτήσει για τους φόνους που του αποδίδονται και, όπως όλα δείχνουν, θα αργήσει, εάν προηγουµένως δεν αποφυλακιστεί από τις ρουµανικές φυλακές στις οποίες κρατείται.

Στις 17 Απριλίου έχει προσδιοριστεί -για πολλοστή φορά- η δίκη του από την ελληνική ∆ικαιοσύνη για τις δολοφονίες που τον βαρύνουν, µε τις ρουµανικές Αρχές να απορρίπτουν το αίτηµα της Ελλάδας για προσωρινή έκδοσή του, ώστε να δικαστεί και στη χώρα µας.

Ο λόγος; Επειδή η Ελλάδα δεν µπορεί να πει µε βεβαιότητα στη Ρουµανία πόση θα είναι η διάρκεια της δίκης και συνεπώς να προσδιορίσει το χρονικό διάστηµα της προσωρινής έκδοσης του κρατουµένου.

Σύµφωνα µε πληροφορίες του Έθνους η Εισαγγελία Εφετών επανέλαβε το αίτηµά της να εκδοθεί στην Ελλάδα ο 44χρονος Κώστας Πάσσαρης, µε το Εφετείο του Βουκουρεστίου να απαντά αρνητικά στις 19 Μαρτίου.

Η απορριπτική απόφαση φέρεται να στηρίζεται στον µη ορισµένο καθορισµό, εκ του ελληνικού αιτήµατος, του αναγκαίου χρόνου που θα διαρκέσει η δίκη – και συνεπακόλουθα η προσωρινή έκδοση και η παραµονή στην Ελλάδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ρουµανικές Αρχές επανειληµµένα είχαν ζητήσει από τη χώρα µας να παράσχει συγκεκριµένο καθορισµό του χρόνου, που απαιτείται για τη δίκη και την παραµονή του στη χώρα.

Σχετικά άρθρα

Αγέλες λύκων στην Ήπειρο! (video)

Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι εμφανίσεις λύκων στα χωριά του νομού Ιωαννίνων ήταν ελάχιστες και σποραδικές. Όμως όσο τα χωριά ερημώνουν και οι ανθρώπινες δραστηριότητες στην ύπαιθρο λιγοστεύουν, τόσο τα άγρια ζώα πλησιάζουν. Όπως αναφέρει το epiruspost, δεν είναι λίγες οι επιθέσεις που σημειώνονται από αρκούδες ενώ καθημερινές σχεδόν είναι οι επιδρομές αγριόχοιρων ακόμη και […]