«Μπορεί να ξεπεράσει τα 250 εκ. ευρώ η επένδυση του Σαββίδη»

Όσα υποστήριξε ο πρώην διευθυντής του «Πόρτο Καρράς»

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε ο πρώην διευθυντής του ξενοδοχείου “Πόρτο Καρράς”, Bασίλης Βασιλάκης, ιδιοκτησίας πλέον Ιβάν Σαββίδη, o oποίος μίλησε για την επένδυση του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ.

Όσα είπε:

Για την κατάσταση των εργασιών στο ξενοδοχείο: «Τρέχουν αρκετά πράγματα, βέβαια δεν λειτουργούν τα ξενοδοχεία αλλά ήδη οι εργασίες για την χωροθέτηση δραστηριοτήτων με το οράματα του Ιβάν Σαββίδη έχουν ανατεθεί σε εταιρίες και δουλεύονται. Αν τον Απρίλιο και τον Μάϊο η κατάσταση του κορωνοϊού και η εξάπλωση του είναι σε καλά επίπεδα, τότε θα ανοίξουν κάποια ξενοδοχεία. Έχει αναθέσει σε εταιρίες διεθνούς φήμης το «master plan» και το «business plan».

Για το ύψος της επένδυσης: «Το ύψος είναι γύρω στα 205 εκατομμύρια ευρώ, είναι πιθανό να ξεπεράσει και τα 250. Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη επένδυση. Εαν όντως πραγματοποιηθεί, θα μιλάμε για την μεγαλύτερη επένδυση που έγινε στις αρχές του 21ου αιώνα και θα αφορά χίλιες θέσεις εργασίας. Δεν είναι μικρά πράγματα αυτά. Αν όντως γίνουν όλα αυτά που σχεδιάζονται στα επόμενα 5-10 χρόνια, τότε θα αλλάξει όλο το στάτους της περιοχής. Θα γίνει ένα…μικρό Μονακό».

Για την ολοκλήρωση των επενδύσεων: «Η προοπτική είναι μέσα στο 2021 να έχουν τελειώσει όλες οι μελέτες και από το 2022 να αρχίσουν οι επενδύσεις. Βέβαια, θα εξαρτάται και από την απόφαση των εταιριών, και με ποιο χρονοδιάγραμμα. Αυτά είναι ακόμα σε φάση μελέτης».

Σχετικά άρθρα