Μπουτάρη σε Ταχιάο για Μετρό: «Ψεύδεται – Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία!»

Στην αντεπίθεση περνά ο Γιάννης Μπουτάρης για το σταθμό Βενιζέλου

Την δική του απάντηση σε υψηλούς τόνους δίνει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σχετικά με τους χειρισμούς του για το σταθμό του Βενιζέλου το 2015 όταν ήταν δήμαρχος Θεσσαλονίκης και την «πρόθεσή του για κατάργηση του συγκεκριμένου σταθμού» που του καταλογίζει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος σε συνέντευξή του στο ethnos.gr.

Με επιστολή του στο ethnos.gr ο Γιάννης Μπουτάρης κατηγορεί τον Νίκο Ταχιάο «για κατά κόρον ασύστολα ψεύδη και αναλήθειες» και διευκρινίζει ότι η πρόθεσή του το 2015 ήταν να εξεταστεί και να μην αποκλειστεί χωρίς τεχνική και επιστημονική τεκμηρίωση η βέλτιστη λύση για την προστασία των αρχαίων με την παράλληλη κατασκευή του Σταθμού χωρίς να αποσπαστούν και καταστραφούν οι αρχαιότητες. Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι η λύση για την κατασκευή του σταθμού χωρίς απόσπαση των αρχαιοτήτων είχε εφαρμοστεί στον σταθμό Μοναστηράκι με πολύ πιο δύσκολές συνθήκες γεγονός που καθυστέρησε την παράδοση του σταθμού μία 4ετία.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Μπουτάρης η λύση ΒΕΤΑ για το Σταθμό Βενιζέλου ούτε καινούρια είναι, μια και έχει εφαρμοστεί σε πολλές Πόλεις της Ευρώπης τουλάχιστον, ούτε άγνωστη είναι στους σοβαρούς και έμπειρους μηχανικούς. Κατηγορεί τον Νίκο Ταχιάο ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία έχοντας προηγουμένως αποτύχει από την διεκδίκηση του Δήμου ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία στην εκλογή του ως βουλευτής Θεσσαλονίκης. Αναφερόμενος στην τελευταία γνωμοδότηση του ΚΑΣ για την απομάκρυνση και επανατοποθέτηση των ευρημάτων, σημειώνει ότι αυτή βασίστηκε σε μία μελέτη για την απόσπαση 70 σελίδων με άλλες 20 σελίδες σχέδια και 10 σελίδες για την επανατοποθέτηση. «Ποιος κοροϊδεύει ποιον κύριε Ταχιάε;» διερωτάται ο Γιάννης Μπουτάρης. Κλείνοντας την επιστολή του τονίζει ότι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποίησαν το μετρό για δικό τους όφελος, συκοφαντώντας τον ίδιο.

Σχετικά άρθρα