Μπουτάρης: “Η μόνη λύση είναι να αυξηθεί η θερμοκρασία!”

Προανήγγειλε ΕΔΕ ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τις παραλείψεις…

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος δήλωσε ότι αυτός είναι υπεύθυνος για το χάος που δημιουργήθηκε χτες στην πόλη θα διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθεί εάν λειτούργησε ο μηχανισμός για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm» ανέφερε: «Θα κάνω μία Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για να δω τι δεν πήγε καλά, πού κόλλησε η κατάσταση, εάν ήταν ένα θέμα, το οποίο δε μπορούσαμε να το προβλέψουμε ή να αντιδράσουμε για κάποιον λόγο. Δεν ρίχνω το βάρος σε κανέναν άλλον, ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Αλλά να έχουμε όλοι μία εικόνα του τι πραγματικά συμβαίνει».

Για τις… παγωμένες αλατιέρες

Οπως είπε «είχαμε ένα τεράστιο πρόβλημα με τις αλατιέρες, διότι τις είχαμε φορτώσει αποβραδίς και λόγω της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας -μείον 10- πάγωσε, πέτρωσε το αλάτι και δεν καταφέραμε να βγάλουμε από το πρωί τις αλατιέρες, στις 5-6 το πρωί που έπρεπε να βγουν, με αποτέλεσμα να μπουκώσουν οι δρόμοι από χιόνι, να μπουκώσουν οι δρόμοι από αυτοκίνητα και να δημιουργηθεί το χάος το χθεσινό».

«Η μόνη λύση είναι η αύξηση της θερμοκρασίας»

Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι όλοι οι κεντρικοί δρόμοι είναι καθαροί από χθες το βράδυ. Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κατάστασης σήμερα, που η χιονόπτωση από το πρωί είναι πυκνή, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι «όλη τη μέρα θα γίνεται προσπάθεια να κρατηθούν καθαροί οι δρόμοι» και προέτρεψε τους πολίτες να μην κυκλοφορούν παρά μόνον εάν υπάρχει έκτακτη ανάγκη.

«Από αύριο προβλέπεται αύξηση της θερμοκρασίας και είναι η μόνη ριζική λύση είναι αυτή, να αυξηθεί η θερμοκρασία να λιώσουν τα χιόνια. Δεν έχουμε άλλον τρόπο να καλύψουμε την κατάσταση. Ο καθένας πρέπει να αντιμετωπίζει την κατάσταση χωρίς πανικό, χωρίς γκρίνια, με τη λογική ότι αυτή είναι η κατάσταση» πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα

“Πόλεμος” Ελλάδας- Σκοπίων για την Ιστορία!

Πόσο μπορεί να επηρεάζουν οι ανασκαφές της Αμφίπολης το Σκοπιανό; Αρκετά, υποστηρίζει η Guardian σε νεο δημοσίευμα. Προσπαθεί μάλιστα να περιγράψει τόσο από την πλευρά των Σκοπιανών όσο και από την πλευρά των Ελλήνων πως αντιμετωπίζεται το θέμα. Και αν στην Ελλάδα αγωνιούμε να μάθουμε ποιός βρίσκεται θαμμένος τελικά μέσα στον τάφο της Αμφίπολης, στα […]

2 Σχόλια

Comments are closed.