Χάκερς «χτύπησαν» τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Διέρρευσαν 2.000 έγγραφα

Άλλα 2.000 αρχεία με στοιχεία πολιτών διέρρευσαν μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε ο Δήμος Θεσσαλονίκης από χάκερς, με αποτέλεσμα να μπορούν να ζητήσουν περισσότερα λύτρα.

Πλήθος χιλιάδων αρχείων με στοιχεία πολιτών και προσωπικά δεδομένα διοχέτευσαν στο «σκοτεινό διαδίκτυο» γνωστό ως dark web οι χάκερς που εισέβαλαν στο σύστημα του Δήμου στις 22 Ιουλίου, όπως αποκαλύπτει το GRTimes.gr που βρήκε τα συγκεκριμένα έγγραφα και τα οποία έχει στη διάθεσή του.

Η νέα διαρροή δεδομένων αφορά σε δύο συμπιεσμένα αρχεία, το πρώτο με ονομασία “Office of Unspendable Debts 2” (γραφείο ανείσπρακτων οφειλών 2) και μέγεθος 118mb και το δεύτερο με ονομασία “signed ARXITEKTONIKA” και μέγεθος 47,6mb.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το προηγούμενο περιστατικό είχαν εντοπιστεί συνολικά 50, μεταξύ των οποίων υπήρχαν δεδομένα που αφορούσαν στον πρώην δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Αναλυτικότερα, μεταξύ των δεδομένων που διέρρευσαν από το μεγάλο αρχείο, περιλαμβάνονται:

-Επιστολές του δήμου προς πολίτες για χρέη ή ανείσπρακτες οφειλές, με ονοματεπώνυμα, ΑΦΜ, αριθμούς παροχών, διευθύνσεις ακινήτων
-Συγκεντρωτικές καταστάσεις με χρέη πολιτών
-Υπηρεσιακές διαβιβάσεις προς αστυνομικά τμήματα πολλών περιοχών και άλλους δήμους, για επιδόσεις εγγράφων που αφορούν οφειλές
-Στοιχεία για ληξιαρχικές πράξεις θανάτου ή για πτωχεύσεις
-Ανείσπρακτα στοιχεία προς επεξεργασία από το 2011 έως το 2019
-Εσωτερική αλληλογραφία του γραφείου ανείσπρακτων οφειλών

Σχετικά άρθρα