Χάλκη: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης προσφύγων

Επέβαιναν σε σκάφος

Ευρύτατη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών πραγματοποιείται στη θαλάσσια περιοχή 21 ναυτικά μίλια δυτικά της Χάλκης. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (25/8) για σκάφος σε δυσχερή θέση με πολλούς επιβαίνοντες. Αμεσα κινητοποιήθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Στην περιοχή έσπευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ενώ παράλληλα απογειώθηκαν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού έχουν διασωθεί 92 άνθρωποι. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση. Στη θαλάσσια περιοχή υπάρχουν σχετικά ήπιες καιρικές συνθήκες με ανέμους εντάσεων μεταξύ 4 με 5 μποφόρ.

 

Σχετικά άρθρα