Χαλκιδική: Ανετράπη σκάφος στον Όρμο Παναγιάς

Μηχανική βλάβη κοντά στη Σιθωνία

Η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών, στη Χαλκιδική, ενημερώθηκε χθες για ακυβερνησία του ερασιτεχνικού σκάφους ”ΑΡΓΩ” Τ.Θ. 2393, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή νότια των χερσονήσων Κασσάνδρας-Σιθωνίας, με τέσσερις επιβαίνοντες.

Το ”ΑΡΓΩ” εντοπίστηκε και ρυμουλκήθηκε από το ερασιτεχνικό σκάφος ”ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΛΕΙΩ” Τ.Σ. 34Α’, και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα ”ΠΟΡΤΟ ΚΟΥΦΟ”, ενώ του έγινε απαγόρευση του απόπλου.

Επίσης, χθες το μεσημέρι, η Λιμενική Αρχή Όρμου Παναγιάς στη Χαλκιδική ενημερώθηκε για ανατροπή του εκμισθούμενου σκάφους ”ΝΤΟΛΦΙΝ 7” Σ.Θ. 4092, στη θαλάσσια περιοχή 1,5ν.μ. από τον Όρμο Παναγιάς Σιθωνίας, με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του λιμενικού, όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος, το οποίο ρυμουλκήθηκε από το ιδιωτικό σκάφος ”ΑΓΓΕΛΙΚΗ” Σ.Θ. 2838, ενώ οι επιβαίνοντες του μεταφέρθηκαν με το ταχύπλοο ”ΓΙΩΡΓΗΣ” Λ.Θ. 18118, ασφαλώς στη στεριά, καλά στην υγεία τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Φυλάκιο Όρμου Παναγιάς, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικά άρθρα