Χαλκιδική: Υπερχείλισε το ρέμα της Ολυμπιάδας (videos)

Πλημμύρισαν σπίτια, απεγκλωβίστηκε 55χρονος

Δεν άντεξε τον όγκο του νερού από την κακοκαιρία το ρέμα που διασχίζει το χωριό Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής στον δήμο Αριστοτέλη.

«Δυστυχώς δεν άντεξε και έσπασε το ρέμα που περνάει μέσα από το χωριό σε τρία σημεία, υπερχείλισε και δημιουργήθηκε ένα ρέμα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κάποια σπίτια στην Ολυμπιάδα», ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας Γιάννης Πετράκης.

 

 

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκη, κάποιες κατοικίες πλημμύρισαν στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενώ χρειάστηκε να απομακρυνθεί σε ασφαλές σημείο κι ένας 55χρονος, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο σπίτι του από τη μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

«Χρειάστηκε ένας 55χρονος άνδρας να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο καθώς δεν μπορούσε να φύγει από την εξοχική κατοικία του, με τη στάθμη του νερού στο συγκεκριμένο σημείο να ξεπερνά το μισό μέτρο», εξήγησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, πραγματοποιήθηκε μέχρι αυτή την ώρα μία άντληση υδάτων σε κατοικία στην περιοχή, ενώ έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να επέμβουν, εάν χρειαστεί.

 

 

Από νωρίς το πρωί είχε γίνει γνωστό πως από την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» δεν γλίτωσε και η Χαλκιδική. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν την περιοχή, ενώ δρόμοι στην Ιερισσό πλημμύρισαν και το νερό της βροχής μπήκε μέσα στα σπίτια.

πηγή φωτογραφίας θέματος: thestival.gr

Σχετικά άρθρα