Χαμηλή η συμμετοχή στο δημοψήφισμα

Στα Σκόπια για την συμφωνία των Πρεσπών

Σε χαμηλά επίπεδα κινείται η συμμετοχή στο δημοψήφισμα για την συμφωνία των Πρεσπών, η οποία στις 11:00 (12:00 ώρα Ελλάδος) είχε αγγίξει το 8,12%, σύμφωνα με την Κρατική Εκλογική Επιτροπή.

Τα υψηλότερα ποσοστά έχουν καταγραφεί στα Σκόπια, όπου η συμμετοχή στους περισσότερους δήμους έχει ξεπεράσει το 12%. Την υψηλότερη προσέλευση στη χώρα έχει προς το παρόν το εκλογικό κέντρο του Κέντρου (13,31%).

Επίσης, υψηλότερη συμμετοχή παρατηρείται στα Βορειοανατολικά της χώρας, στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Στην Κρίβα Πάλανκα το ποσοστό έχει φτάσει το 12%.

Στην πατρίδα του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, Στρούμιτσα, η συμμετοχή έφτασε ως τώρα μόλις το 8,53%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν σε μικρότερα και πιο επαρχιακά σημεία της χώρα και κινούνται από 3 έως 4%.

Οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα: «Είστε υπέρ της συμμετοχής στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με αποδοχή της συμφωνίας μεταξύ των Σκοπίων (Δημοκρατία της Μακεδονίας) και της Ελλάδας;».

Η ψηφοφορία μέχρι στιγμής διεξάγεται, ως επί το πλείστον, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Επεισόδιο μικρής έντασης σημειώθηκε σε εκλογικό κέντρο συνοικίας της πρωτεύουσας, όταν ομάδα νεαρών εκφόβισε γυναίκα που είχε προσέλθει να ψηφίσει. Η αστυνομία επενεύει και προσήγαγε ένα άτομο.

Η πρώτη πολιτική δήλωση της ημέρας ήρθε από τον εκπρόσωπο Τύπου της αντιπολίτευσης, Νάουμ Στοίλκοβσκι, ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα ότι ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι δεν θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα, σε αντίθεση με όσα λέγονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η επόμενη συνέντευξη Τύπου της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής αναμένεται μετά τη 13:00 (14:00 ώρα Ελλάδος).

Πηγή: newpost.gr

Σχετικά άρθρα