Χαμός στη Θεσσαλονίκη!

Μολότοφ, χημικά και οδοφράγματα στο κέντρο της πόλης

Ηρεμία επικρατεί πλέον στη Θεσσαλονίκη μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα κατά τη διάρκεια της πορείας με αφορμή την συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με το thousandnews, διαδηλωτές μπήκαν μέσα σε γνωστό πολυκατάστημα και έβαλαν φωτιά προκαλώντας πανικό σε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα. Οι διαδηλωτές, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πέταξαν μολότοφ μέσα στο πολυκατάστημα με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά ένα αντικείμενο της βιτρίνας. Ωστόσο, άλλοι διαδηλωτές έτρεξαν να κατασβήσουν τη φωτιά, καταδικάζοντας την κίνηση.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές προκάλεσαν φθορές σε τζαμαρίες καταστημάτων.

Λίγο μετά τις 15.30 οι διαδηλωτές έσπασαν την πόρτα του Εργατικού Κέντρου, το οποίο αυτή τη στιγμή τελεί υπό κατάληψη.

Άγριες συγκρούσεις σώμα με σώμα μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ σημειώθηκαν έξω από το Αμερικάνικο Προξενείο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για «πολύ ξύλο». Μάλιστα, οι άντρες της αστυνομίας προχώρησαν εκείνη τη στιγμή σε τουλάχιστον τέσσερις συλλήψεις

Έντονη ήταν η χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, μέσα με τα οποία απάντησαν τα ΜΑΤ στις μολότοφ των διαδηλωτών. Κατόπιν η πορεία χωρίστηκε σε δύο μέρη. Οδοφράγματα στήνουν οι διαδηλωτές με κάδους, σε μερικούς εκ των οποίων βάζουν φωτιά.

Σχετικά άρθρα