Χαμός στη Βουλή με Πύρρο Δήμα

Πισώπλατη επίθεση από βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Την ώρα που ο πρόεδρος της Βουλής είχε ανακοινώσει διάλειμμα δέκα λεπτών και ενώ ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ήταν όρθιος συνομιλώντας με συναδέλφους του, με γυρισμένη πλάτη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τον χτύπησε με το χέρι του! Στη συνέχεια απομακρύνθηκε χωρίς να κοιτάξει καν πίσω του και πήγε στους άλλους χρυσαυγίτες γελώντας με το «κατόρθωμά» του.

Ο Δήμας ξαφνιάστηκε αλλά διατήρησε την ψυχραιμία του και δεν έδωσε συνέχεια στην πρόκληση. Μιλώντας στο iefimerida, ο βουλευτής περιέγραψε το επεισόδιο.

«Ο συγκεκριμένος από τον Ιούνιο, μετά το γνωστό επεισόδιο, προκαλεί συνέχεια. Εγώ είχα γυρισμένη πλάτη και δεν έβλεπα, όλο το σκηνικό το είδε ο Γιάννης Καράμπελας της ΝΔ. Ο Μίχος, είχε πάει να συνομιλήσει με κάποιους από τους ΑΝΕΛ και περνώντας από πίσω μου, άνοιξε επίτηδες το χέρι του και με χτύπησε. Προχώρησε χωρίς να γυρίσει να κοιτάξει. Πήγε στα φιλαράκια του που ήταν μαζεμένα πιο πέρα και γελούσαν. Εγώ τους κοίταξα αδιάφορα σαν να μην υπάρχουν».

Οταν τον ρωτήσαμε γιατί δεν αντέδρασε, απάντησε: «Δεν πέφτεις στο επίπεδό τους. Εγώ σέβομαι το χώρο δεν λειτουργώ ούτε σκέφτομαι όπως αυτοί, αυτοί είναι συμμορία».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, όταν στο βήμα της Βουλής ήταν ο Χρήστος Παπάς, ο οποίος απηύθυνε βαρείς χαρακτηρισμούς και ο προεδρεύων του ζήτησε να το ανακαλέσει. Ο Πέτρος Τατσόπουλος φώναξε «φασίστες» προς τα έδρανα των χρυσαυγιτών και προκλήθηκε ένταση.

Ο Μίχος κινήθηκε απειλητικά εναντίον του και ο Πύρρος Δήμας συγκράτησε τον Τατσόπουλο διαπληκτιζόμενος με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο Δήμας είχε αναρτήσει μάλιστα στο facebook ένα κείμενο που αναφέρονταν στο περιστατικό.

DIMAS

Σχετικά άρθρα