Χαμός στην Κνωσό! (pics)

Κεραυνός τραυμάτισε Ρώσους τουρίστες! Γυναίκα έπαθε ανακοπή

Τα αλεξικέραυνα που υπάρχουν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού δεν ήταν αρκετά για να προστατεύσουν ένα γκρουπ Ρώσων τουριστών που πανικοβλήθηκαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο ενός κεραυνού που χτύπησε πολύ κοντά και έπεσαν τρομοκρατημένοι στο έδαφος.
Συγκεκριμένα ο κεραυνός «έπεσε» σε δέντρο κάτω από το οποίο είχε συγκεντρωθεί το γκρουπ των τουριστών για να προστατευθούν από τη βροχή.

 

Σύμφωνα με τα κρητικά ΜΜΕ, το γκρουπ αποτελούνταν από 19 άτομα ανάμεσά τους και δύο παιδιά. Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση με τέσσερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να σπεύδουν στο σημείο.

Οι τουρίστες που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, το οποίο δεν εφημέρευε αλλά εξαιτίας του επείγοντος του περιστατικού άνοιξε το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

 

KNOSOS
Ανάμεσά τους είναι μία 36χρονη τουρίστρια, η οποία αρχικά είχε διαρρεύσει ότι ήταν έγκυος με τους γιατρούς όμως να το διαψεύδουν. Η άτυχη τουρίστρια υπέστη ανακοπή με τους γιατρούς να την επαναφέρουν στην ζωή. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή και θα μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου.

Αλλοι τέσσερις τουρίστες νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ με τραύματα, ενώ επτά άτομα έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν. Ανάμεσά τους και μία έγκυος γυναίκα, η οποία έπαθε σοκ, ωστόσο είναι καλά στην υγεία της.

Αμέσως μετά το συμβάν ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού έκλεισε.

 

KNOSOS

 

Η συγκλονιστική περιγραφή του αρχιφύλακα

Ο αρχιφύλακας κ. Παπαδάκης περιγράφει τη στιγμή που κεραυνοί χτύπησαν τους ανθρώπους. «Ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο, οι τουρίστες είχαν πάει να κρυφτούν κάτω από το πεύκο γιατί έβρεχε. Ο κεραυνός έσκισε το δέντρο και οι άνθρωποι έπεσαν κάτω στο έδαφος ουρλιάζοντας ότι δεν αισθάνονται τα πόδια τους».

πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα