Χάος: Εγκλωβισμένοι Θεσσαλονικείς σε αεροδρόμιο της Ρώμης

Τραγική αντιμετώπιση από την αεροπορική εταιρεία

Τεράστια ταλαιπωρία για δεκάδες Θεσσαλονικείς που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο, εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε και είχε είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν μια σειρά από πτήσεις, μεταξύ αυτών και η απογευματική της Ryanair με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Οι επιβάτες είναι έξαλλοι, καθώς η εταιρεία είναι εξαφανισμένη, ουδείς τους ενημέρωσε μετά την ακύρωση της πτήσης αν και πότε θα αναχωρήσουν από την ιταλική πρωτεύουσα ή αν θα χρειαστεί να διανυκτερεύσουν εκεί κι αν συμβεί αυτό πού θα μείνουν.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε παιδικό κάμπινγκ λίγο έξω από την Ρώμη, επί της οδού Αουρέλια και μάλιστα, εξαιτίας της φωτιάς εξερράγησαν 50 φιάλες αερίου.Τα παιδιά που βρίσκονταν στο κάμπινγκ απομακρύνθηκαν άμεσα, αλλά 35 άνθρωποι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα. Δύο, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ρώμης Αγκοστίνο Τζεμέλι. Για προληπτικούς λόγους, η Ιταλική Πολιτική Προστασία ζήτησε από τους κατοίκους πέντε πολυκατοικιών που ζουν σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου, να εγκαταλείψουν, προσωρινά, τα σπίτια τους. Παράλληλα, διακόπηκε η κίνηση επί της οδού Αουρέλια. Ο καπνός έφτασε μέχρι το κέντρο της Ρώμης, σε μια ήδη δύσκολη ημέρα, κατά την οποία ο υδράργυρος άγγιξε τους 40 βαθμούς κελσίου.

Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς ακυρώθηκε μία σειρά από πτήσεις ανάμεσά τους και η απογευματινή της Ryanair με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, η πτήση ξεκίνησε από την Αγγλία και θα προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο και έπειτα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Ωστόσο λόγω των πυκνών καπνών που προκλήθηκαν από τη φωτιά, το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο και ουδέποτε έφτασε στο Τσιαμπίνο. Μάταια δεκάδες επιβάτες, κυρίως από τη Θεσσαλονίκη περίμεναν την αναχώρησή τους στις 19.10 από τη Ρώμη. Κανείς δεν εμφανίστηκε να τους πει τι συμβαίνει και είδαν στα ταμπλό των πτήσεων στο αεροδρόμιο την ακύρωσή της στις 21.30 το βράδυ, χωρίς καμία άλλη ενημέρωση για την τύχη τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι επιβάτες δεν έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για το πώς θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη, ενώ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τους ζητά να ταξιδέψουν με άλλη εταιρεία, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση στο χώρο του αεροδρομίου.

 

Σχετικά άρθρα