Χάος στη Λέσβο! Νέες συγκρούσεις κατοίκων και ΜΑΤ

Χημικά-χειροβομβίδες κρότου λάμψεις και ρίψη νερού από την αστυνομία (video)

Νέες συγκρούσεις πολιτών με την αστυνομία, έξω από το στρατόπεδο Κυριαζή στην περιοχή Παγανής, στην έξοδο της Μυτιλήνης προς το κεντρικό νησί, καθώς έφτασαν 6 διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να απομακρύνουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Στο στρατόπεδο αυτό λειτουργούν πολλές εν ενεργεία στρατιωτικές μονάδες και, όπως φαίνεται, χρησιμοποιήθηκε για την ασφαλή διαμονή διμοιριών ΜΑΤ, που επέστρεφαν από τις θέσεις όπου διαδραματίστηκαν επεισόδια στην περιοχή του Διαβολορέματος.

Όταν πολίτες που επέστρεφαν από τις διαδηλώσεις αντιλήφθηκαν το γεγονός αυτό, πολιόρκησαν το στρατόπεδο.

Ο αριθμός των διαδηλωτών μεγάλωνε όσο περνούσε η ώρα, και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έφτασε τις 2.000 γύρω στις 8 το βράδυ.

Τότε, και από την πίεση των συγκεντρωμένων που είχαν ανάψει και φωτιές, υποχώρησε η πόρτα της πύλης και επιχειρήθηκε είσοδος των διαδηλωτών μέσα στο στρατόπεδο.

Τότε επενέβησαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν μέσα στο στρατόπεδο, και με τη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, αλλά και ρίψεις νερού με το όχημα τύπου “Άτλας”, απομάκρυναν τους διαδηλωτές.

Κατά τις συγκρούσεις, προκλήθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση έξω από το στρατόπεδο του στρατιωτικού σχηματισμού που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Λίγα λεπτά μετά τις 10 το βράδυ, μεγάλος όγκος των διαδηλωτών είχε αποχωρήσει, ενώ σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου από την είσοδο του στρατοπέδου, διμοιρίες των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με μικρές ομάδες νεαρών που επιχειρούν να προσεγγίσουν ξανά το στρατόπεδο.

Σχετικά άρθρα

Σύγκρουση αμαξοστοιχίας με ΙΧ στη Θεσσαλονίκη

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αμαξοστοιχία συγκρούστηκε πριν από περίπου μία ώρα με ΙΧ, στον Άγιο Αθανάσιο, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Άνδρας 35 ετών που επέβαινε στο ΙΧ τραυματίστηκε σοβαρά, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ακρωτηριάστηκαν τα δύο του πόδια και το ένα του χέρι. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. πηγή: thestival.gr