Χάος στη Νέα Σμύρνη: Άγρια επεισόδια

Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο

Ένταση επικρατεί στη Νέα Σμύρνη, μεταξύ συγκεντρωμένων και δυνάμεων της αστυνομίας κοντά στο ΑΤ της περιοχής. Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν η πορεία πλησίαζε στο Αστυνομικό Τμήμα.

Στο σημείο έγινε ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης από την αστυνομία σε προσπάθεια απώθησης των διαδηλωτών, ενώ έχουν αρπάξει φωτιά αρκετοί κάδοι. Ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Η πορεία ξεκίνησε στην πλατεία Νέας Σμύρνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία, δύο ημέρες έπειτα από τα περιστατικά που σημειώθηκαν στην πλατεία της περιοχής, με τον ξυλοδαρμό πολίτη μέρα μεσημέρι αλλά και τις καταγγελίες για αυθαίρετη συμπεριφορά εκ μέρους της αστυνομίας.

Με το σύνθημα «πονάω» χιλιάδες πολίτες δίνουν το παρών για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα περιστατικά αστυνομικής βαρβαρότητας.

Προηγουμένως συγκεντρώθηκε ο κόσμος στην πλατεία Νέας Σμύρνης, έπειτα από σχετικό κάλεσμα ενώ, περιφερειακά της πλατείας παρατάχθηκαν κλούβες της αστυνομίας, και στο σημείο η ΕΛ.ΑΣ. έχει φέρει και δύο «Αύρες».

Έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος, από διάφορες οργανώσεις και κάτοικοι της περιοχής όλων των ηλικιών, ενώ επικρατεί θυμός για τα περιστατικά αστυνομικής βίας που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

 

 

Σχετικά άρθρα