Χαρδαλιάς: «55 φωτιές σε όλη τη χώρα»

Όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Εκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι υπάρχει καλύτερη εικόνα στα πύρινα μέτωπα στην Αττική, αλλά αυτό δεν επιτρέπει εφησυχασμό, καθώς «διαχειριζόμαστε 55 φωτιές ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα». Ελπίζουμε να οριοθετήσουμε τη φωτιά μέσα στις επόμενες ώρες, είπε ο κ. Πέτσας και τόνισε ότι οι όποιες αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα αντιμετωπίζονται με επιτυχία. Συνολικά 856 πυροσβέστες επιχειρούν αυτή τη στιγμή στην Αττική επεσήμανε.

Ο ίδιος είπε πως σημειώνονται διαρκείς αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα, οι οποίες αντιμετωπίζονται άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Συνολικά 856 πυροσβέστες επιχειρούν αυτή τη στιγμή στην Αττική.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμη ότι η Πυροσβεστική κατάφερε να ανακόψει το μέτωπο της φωτιάς που πέρασε την προηγούμενη νύχτα την εθνική οδό και κατευθύνθηκε προς τη Μαλακάσα.

Όσον αφορά τη γιγαντιαία φωτιά που κατακαίει την Εύβοια, ο υφυπουργός υποστήριξε ότι κάθε διαθέσιμη δύναμη τη πυροσβεστικής καταβάλει προσπάθειες για περιορισμό της πυρκαγιάς. Είπε επίσης ότι στην Εύβοια, 39 οικισμοί έχουν εκκενωθεί, υπενθυμίζοντας ότι η Ρόδος είναι σε κόκκινο συναγερμό.

Επεσήμανε δε πως υπάρχει ένα πολύ σημαντικό μέτωπο φωτιάς και στη Φωκίδα.

Σχετικά άρθρα