Χάρη σε έναν 9χρονο βγήκαν από την παρανομία οι χιονόμπαλες

Τα επιχειρήματα του αγοριού έπεισαν τους τοπικούς άρχοντες

Ένα 9χρονο αγοράκι κατάφερε να πείσει τους τοπικούς άρχοντες της μικρής πόλης Σέβερανς του Κολοράντο να καταργήσουν έναν απαρχαιωμένο νόμο που απαγόρευε τις… χιονόμπαλες.

Ο Ντέιν Μπεστ παρουσιάστηκε στο κοινοτικό συμβούλιο της (συχνά χιονισμένης) πόλης και κατέθεσε τα επιχειρήματά του υπέρ της κατάργησης του νόμου, ο οποίος προβλέπει ότι απαγορεύεται να πετάει κανείς αντικείμενα (ναι, ακόμα και χιονόμπαλες!) σε ανθρώπους, ζώα, κτίρια, δέντρα, οχήματα και κάθε άλλη δημόσια ή ιδιωτική περιουσία.

«Νομίζω ότι είναι ένας παρωχημένος νόμος», είπε ο 9χρονος ενώπιον των τοπικών αρχόντων, σύμφωνα με το Associated Press, τονίζοντας πως θέλει να μπορεί να παίξει χιονοπόλεμο χωρίς να έχει τρεχάματα με την αστυνομία. Και τα επιχειρήματά του μάλλον ήταν πειστικά, καθώς ομόφωνα αποφασίστηκε να «διορθωθεί» το ζήτημα.

Τώρα μάλλον ο Ντέιν Μπεστ θα προσπαθήσει να ανατρέψει έναν άλλο παράλογο τοπικό νόμο του Σέβερανς, ο οποίος καθορίζει ότι τα μόνα κατοικίδια που μπορεί να έχει κανείς στο σπίτι του είναι σκύλοι και γάτες. Είναι άλλωστε και ο ίδιος παραβάτης, αφού έχει ένα ινδικό χοιρίδιο…

Σχετικά άρθρα