Χασίς αξίας 700.000 ευρώ μέσα σε μπισκότα και τσιπς

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Τέλος στη δράση κυκλώματος που διακινούσε μεγάλες ποσότητες υδροπονικής κάνναβης, μέσω Ισπανίας, έδωσαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών μετά από εβδομάδες ερευνών. Συνελήφθησαν ένας 63χρονος και ένας 29χρονος, ενώ αναζητούνται άλλα τρία άτομα – μέλη του κυκλώματος.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αξιοποίησαν τις πληροφορίες για το κύκλωμα που έφερε στη χώρα μας ναρκωτικά από την Ισπανία και κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του. Έτσι μετά από αστυνομική επιχείρηση το μεσημέρι της Κυριακής, συνελήφθησαν στην περιοχή του Μαραθώνα ο μεν 63χρονος να κατέχει εντός φορτηγού ποσότητα κάνναβης βάρους περίπου 68 κιλών, ο δε 29χρονος να κατέχει εντός έτερου φορτηγού ποσότητα κάνναβης βάρους 54,5 κιλών, την οποία μόλις είχε μεταφορτώσει.

Από την έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών διαπιστώθηκε ότι ο 63χρονος, ο οποίος ενεργούσε και για λογαριασμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, εισήγαγε μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, με φορτηγό, ποσότητα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) βάρους 122 κιλών και 590 γραμμάριων, με το προκάλυμμα της νόμιμης μεταφοράς φορτίου (μπισκότα και τσιπς).

Το φορτίο των ναρκωτικών το είχε παραλάβει από την Ισπανία, ενώ συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ποσότητα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), βάρους 122 κιλών και 590 γραμμάριων, Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 970 ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνα και συσκευή tablet.

Να σημειώσουμε, τέλος ότι, το προσδοκώμενο όφελος από τη διακίνηση της ανωτέρω ποσότητας, υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχετικά άρθρα