Χάστε βάρος ενώ κοιμάστε!

Τέσσερις εύκολοι τρόποι

1. Πρώτο και κυριότερο; Μην αφήνεις ανοιχτές τις κουρτίνες, μην κοιμάσαι με ανοιχτή τηλεόραση, μην αφήνεις αναμμένες συσκευές καθώς το φως δε βοηθά στο αδυνάτισμα. Τι εννοούμε; Σύμφωνα με έρευνες, όταν βρίσκεσαι σε απόλυτο σκοτάδι, το σώμα σου παράγει μελατονίνη, μια ορμόνη η οποία όχι μόνο σε βοηθά να αποκοιμηθείς γρηγορότερα, αλλά επιπλέον βοηθά στη γρηγορότερη καύση του λίπους.
2. Χαμήλωσε το θερμοστάτη, αν θες να αδυνατίσεις γρηγορότερα. Ερευνητές διαπίστωσαν πως τα άτομα που κοιμούνται σε δωμάτιο με θερμοκρασία περίπου στους 19 βαθμούς καίνε 7% περισσότερες θερμίδες από εκείνους που κοιμούνται στους 23 βαθμούς και άνω.

3. Μην παίρνεις το κινητό ή το tablet στο κρεβάτι σου. Έρευνα του πανεπιστημίου του Manchester απέδειξε πως το φως από τα smartphones και τα tablets εμποδίζει την παραγωγή μελατονίνης (η οποία, όπως τονίσαμε προηγουμένως, είναι βασική για να καταφέρουμε να αδυνατίσουμε).

4. Σε μελέτη του American Journal of Clinical Nutrition αποδείχθηκε πως τα άτομα που κοιμούνται 7-8 ώρες την ημέρα τείνουν να είναι πιο αδύνατα από εκείνα που δεν απολαμβάνουν έναν ποιοτικό ύπνο. Όσοι, λοιπόν, κοιμούνται επαρκώς καίνε περίπου 20% περισσότερες θερμίδες από εκείνους που κοιμούνται ελάχιστες ώρες και αυτό γιατί όπως έχει διαπιστωθεί, η έλλειψη ύπνου επηρεάζει την παραγωγή ινσουλίνης και ταυτόχρονα τον μεταβολισμό του ατόμου.

Σχετικά άρθρα

15 + 1 μυστικά για τα φαστφουντάδικα!

Σε όλους αρέσει το γρήγορο φαγητό. Από σουβλάκια, μέχρι μπέργκερ και πίτσα, είναι κάτι που προτιμάμε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Την επόμενη φορά που θα παραγγείλετε, δείτε όμως αυτά: 1) Να ζητάς πάντα τις πατάτες σου ανάλατες για να αναγκάζονται να σου τηγανίσουν φρέσκιες και όχι διπλοτριπλοτηγανισμένες 2) Μπορείς πάντα να τους ζητάς ένα ποτήρι νερό […]