Χάθηκαν “μικροί θησαυροί” από θυρίδες

«Τρύπιες» θυρίδες στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη ψάχνει η αστυνομία. Τουλάχιστον τρεις μηνύσεις έχουν κατατεθεί από πελάτες της τράπεζας που διατηρούν θυρίδες στο κατάστημα της Ιωνος Δραγούμη, υποστηρίζοντας ότι «χάθηκαν» μυστηριωδώς μικροί θησαυροί, που αποτελούσαν οικογενειακά κειμήλια και κόπους μιας ζωής.

Σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών” η υπόθεση, που ερευνάται επί μήνες χωρίς τη «θερμή» συνεργασία του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, όπως καταγγέλλουν κάποια από τα θύματα, έχει ισχυρή δόση μυστηρίου αφού η παραβίαση τραπεζικών θυρίδων είναι κάτι που στους τραπεζικούς κύκλους αγγίζει τη σφαίρα της φαντασίας. Να όμως που συνέβη και μάλιστα επανειλημμένα στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Την άκρη του νήματος βρήκε ένας γιατρός από τη Θεσσαλονίκη, που όπως υποστηρίζει έπεσε θύμα κλοπής την περίοδο των περασμένων Χριστουγέννων. Ο,τι είχε στη θυρίδα που επί χρόνια διατηρούσε στην Εθνική της Ιωνος Δραγούμη, έκανε φτερά. Σύμφωνα με τον ίδιο, αντικείμενα μεγάλης συναισθηματικής -και όχι μόνο- αξίας εξαφανίστηκαν. Μέσα στη θυρίδα του βρήκε μόνο δυο-τρία κοσμήματα που οι δράστες φαίνεται ότι απαξίωσαν. Ο άνθρωπος νόμιζε στην αρχή ότι αποτελούσε μεμονωμένο περιστατικό και για πολύ καιρό φέρεται ότι προσπαθούσε να συλλέξει στοιχεία από την τράπεζα που, κατά τα λεγόμενά του, δεν έδειχνε και ιδιαίτερη διάθεση συνεργασίας.

«Για παράδειγμα, με τον δικηγόρο μου ζητούσαμε τα βίντεο της εισόδου-εξόδου από τον θάλαμο των θυρίδων και δεν μας τα έδιναν. Αντιθέτως, μου έκαναν προσβλητικές ερωτήσεις για τη σύζυγό μου, για καζίνο και τέτοια…», λέει στην «Εφ.Συν.».

Συμπτωματικά, μέσω τυχαίου περιστατικού, ο γιατρός πληροφορήθηκε και για δεύτερη υπόθεση. Το γεγονός δημοσιεύθηκε σε τοπική οικονομική ιστοσελίδα και ξαφνικά προέκυψαν κι άλλοι. Συνολικά, φέρονται να έχουν βρεθεί μεταξύ τους σήμερα έξι θύματα παρόμοιων περιστατικών, μεταξύ των οποίων γιατροί, επιχειρηματίες και συνταξιούχοι.

Σχετικές μηνύσεις έχουν υποβληθεί στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης που ύστερα από πολύμηνη εξέταση από πταισματοδίκη διαβιβάστηκαν στην αστυνομία και ερευνώνται.

■ Η «Εφ.Συν.» απευθύνθηκε σε συνταξιούχο επιθεωρητή της Τραπέζης της Ελλάδος και σε στέλεχος του τμήματος της Εθνικής Τράπεζας που ασχολείται με τις απάτες. Εχοντας πληροφορηθεί τα… μυστηριώδη κρούσματα, και οι δύο συμφώνησαν ότι θα έστρεφαν τις έρευνες «προς τα μέσα».

Για όλα αυτά ρωτήσαμε και την Εθνική Τράπεζα. Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου επικαλέστηκε προσωπικά δεδομένα των πελατών και δεν απάντησε.

Πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα