Χάθηκε από τα ραντάρ στρατιωτικό αεροσκάφος

Στην Μιανμάρ με 116 επιβάτες

Συναγερμός έχει σημάνει στην Μιανμάρ, καθώς χάθηκε από τα ραντάρ το στίγμα ενός στρατιωτικού αεροσκάφους με 116 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με το AFP, το αεροσκάφος μετέφερε 116 άτομα – 105 επιβάτες και 11 πλήρωμα.

Το αεροπλάνο, φέρεται να είναι ένα Shaanxi Y-8, μεσαίου μεγέθους αεροσκάφος μεταφορών.

Οι επικοινωνίες διεκόπησαν στη 1:35 τοπική ώρα και ενώ το αεροσκάφος βισκόταν 20 μίλια δυτικά της πόλης Dawei.

Το αεροσκάφος εκτελούσε τη διαδρομή από τη νότια πόλη Μιγέικ προς τη Γιανγκόν. Αεροπλάνα και πλοία έχουν επιστρατευθεί για τον εντοπισμό του, σε όλη τη διαδρομή της πτήσης του αλλά και στη θάλασσα Ανταμάν.

Πηγή ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι επιβάτες πιστεύεται ότι ήταν μέλη των οικογενειών στρατιωτών που υπηρετούν κοντά στο Μιέικ.

«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μηχανική βλάβη. Ο καιρός είναι καλός εκεί», ανέφερε.

Ένα άλλο στρατιωτικό αεροσκάφος της Μιανμάρ συνετρίβη πέρυσι τον Φεβρουάριο λίγο μετά την απογείωσή του με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 4 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού και να τραυματιστεί σοβαρά άλλο ένα.

Η Μιανμάρ, πρώην βρετανική αποικία που τελούσε μέχρι το 2011 υπό τον έλεγχο χούντας, συνταράσσεται από σεχταριστικές συγκρούσεις στο Κατσίν, το Ρακίν και το Κοκάνγκ.

Η κυβέρνηση της πρώην πολιτικής κρατούμενης Αούνγκ Σαν Σούου Κίι αρνείται ότι υποστηρίζει την εθνοκάθαρση των μουσουλμάνων Ροχίνγκια, που έχει προκαλέσει ένα συνεχιζόμενο προσφυγικό κύμα.

Σχετικά άρθρα